KK Bosna Royal slavio u Živinicama

Trijumf sarajevskog tima

KK Bosna Royal slavio u Živinicama

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Košarkaši Bosne Royal savladali su kao gosti u Živinicama ekipu IBU Spartans rezultatom 62:75.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu Studenti su preuzeli vodstvo sredinom prvog perioda i nakon deset minuta igre imali su sedam poena prednosti (16:23).

Gosti iz Sarajeva su kontrolisali rezultat tokom druge dionice. Spartansi su se probudili tek u završnici prvog poluvremena, no nedovoljno i Bosna je na odmor otišla vodstvom od 34:37.

Međutim, do preokreta domaći tim u drugom poluvremenu nije mogao. Gosti su odigrali sjajno treći period (12:21) i definitivno su završili posao u ovom susretu, jer su u posljednjoj dionici lagano sačuvali prednost.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Meris Bećirović sa 19 koševa, dok je kod Spartansa Željko Klještan ubacio 24 poena.

A1 liga, 5. kolo:

Ibu Spartans - Bosna Royal 62:75 (16:23, 18:14, 12:21, 16:17)

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

IBU Spartans: Klještan 24, Maksimović 15, Nezirić 4, Kasumović 2, Livadić 6, Kamberović 5, Šišić, Jašarević, Sprečak, Čičkušić 4, Mujagić 2, Vrtagić.

Bosna Royal: Sijerčić 5, Kosovac, Dragolj 15, Bećirović 19, Criswell 16, Bavčić, Peljto 9, Guhdija, Guzonjić 11, Cikotić, Mašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi