Kenan Kamenjaš odigrao utakmicu života, pa jutros napravio transfer o kojem bruji cijeli region!
FOTO: ABA liga/Filip Roganović

Povratak u bivši klub

Kenan Kamenjaš odigrao utakmicu života, pa jutros napravio transfer o kojem bruji cijeli region!

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš nalazi se u centru pažnje nakon neočekivane promjene kluba.

Kamenjaš igra fantastično otkako je ljetos napustio podgoričku Budućnost i odlučio da poptiše za Studentski Centar.

Studenti ove sezone igrao veoma dobro, a upravo je Kamenjaš jedan od najboljih igrača ovog tima. Prije četiri dana izdominirao je upravo protiv Budućnosti koju je Studentski Centar pobijedio u Podgorici.

Gosti su slavili sa 94:82, a Kamenjaš je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri jer je meč završio sa 26 poena, devet skokova i dvije asitencije.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije bh. reprezentativac našao se u centru pažnje jer je napravio neočekivan potez.

Oglasi

Kamenjaš je nakon samo pola godine napustio Studentski Centar i vratio se upravo u podgodičku Budućnost.

Očito je da njegov fantastičan meč od prije nekoliko dana nije ostao neopaženo kod čelnika crnogorskog kluba koji su odmah odlučili da reaguju i vrate Kamenjaša u ekipu, te je on potpisao ugovor do kraja sezone.

Kamenjaš je prošle sezone igrao za ovaj tim, ali nije imao preveliku minutažu. Otišao je u Studentski Centar gdje je jednostavno eksplodirao, a sad je dobio novu šansu da čelnicima Budućnosti pokaže o kakvom košarkašu se radi.

To znači da ćemo bh. reprezentativca u nastakvu sezone gledati u EuroCupu, te se nadamo da će Kamenjaš nastaviti da igra u odličnoj formi koja ga krasi ove sezone.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kamenjaš je u prosjeku bolježio skoro double-double učinak po meču sa 14.9 poena i 9.5 skokova za Studente, a protekle sezone za Budućnost je u EuroCupu imao prosječnu minutažu od 10:47 minuta po meču i nadati se da će se to znatno povećati ovaj put.

U Podgorici se nadaju da bi Kamenjaš mogao pomoći ekipi da konačno proigra u EuroCupu i dođe ponovo u priču oko plasmana u nokaut fazu tog takmičenja.

Top Komentari

plemic
a naslova, ja pomislih da je osvanuo u realu.
2 1
FahrudinKonjHodzic
za ovog iz kamenjara pricalisu dace postat novi djordan
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi