KK Budućnost Voli ostala bez trenera

Uprava uručila otkaz Slobodanu Subotiću

KK Budućnost Voli ostala bez trenera

Nakon sinoćnjeg poraza u 3. kolu Eurocupa od ekipe poljske Gdynie, u upravi crnogorskog prvaka KK Budućnost Voli odlučili su raskinuti suradnju s dosadašnjim trenerom Slobodanom Piksijem Subotićem.

Podgoričanima je ovo bio treći vezani poraz u Eurocupu gdje su već sada svoje izglede za prolaz grupe sveli na minimum. 

"Imajući u vidu da i Upravni odbor i trener Subotić dijele zajednički stav da je ekipi potrebna promjena koja će vratiti klub na pobjednički kolosjek i nastavak sezone Eurokupa, složili smo se da je u ovom trenutku sporazumni raskid najbolje rješenje.Sa Slobodanom Subotićem, kao trenerom i kao čovjekom je bilo divno sarađivati. Zahvaljujemo mu na korektnom odnosu i pogledima na novonastalu situaciju u Klubu. Budćnost Voli neće zaboraviti sjajnu pobjedu u Beogradu protiv Crvene Zvezde. Hvala mu što je ovom odlukom pokazao da djeli naš stav da je Klub i njegov interes ispred svih nas kao pojedinaca" - priopćeno je iz podgoričkog kluba.


Sada već bivši trener crnogorskog prvaka izjavio je slijedeće:

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"U ovom trenutku, zbog loših rezultata na početku sezone u Super Kupu i Eurokupu, smatram da je potrebna promjena, kao dodatni snažan impuls igračima. Dijelim mišljenje i stavove Upravnog odbora da Klubu treba promjena da bi u pravom smjeru krenuo dalje ka ostvarenju planova zacrtanih na početku sezone. Zahvaljujem se stručnom štabu i Upravi Budućnost Volija, posebno predsjedniku Draganu Bokanu sa kojim sam odlično sarađivao. Raskidamo saradnju na veoma korektan način, u potpunosti dijeleći zajedničke stavove. KK Budućnost Voliju želim sve najbolje u ovoj i budućim sezonama".

Još nije poznato ko će zamijeniti Subotića na užarenoj klupi Budućnosti. 

Promo

Top Komentari

Honduras
dovedite Repešu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi