Haos u Hrvatskoj po dolasku Crvene zvezde - Maskirani napadači dočekali trenutak i krenuli u napad
Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Četiri osobe pretučene

Haos u Hrvatskoj po dolasku Crvene zvezde - Maskirani napadači dočekali trenutak i krenuli u napad

M. Šljivak

KK Crvena zvezda izdao je saopštenje u kojem se navodi da su članovi Upravnog odbora kluba pretučeni po dolasku u Zadar. Maskirani huligani nanijeli su ozbiljne povrede članovima kluba i dvojici novinara.

Pravi haos vlada u Zadru pred utakmicu ABA lige protiv Crvene zvezde. Sinoć je došlo do napada na člana Upravnog odbora, te još nekoliko osoba koji su došli na utakmicu.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da su tokom subote uvečer u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član UO našeg kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba s kojim je bio u društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je s delegacijom stigla iz Barcelone

Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom su doživjeli ozbiljne povrede", saopšteno je između ostalog iz Crvene zvezde koja je zatražila privođenje napadača uz napomenu da nikakvih provokacija s njihove strane nije bilo i da napadnuti nisu imali nikakva obilježja beogradskog kluba.

Prema navodima iz Srbije napadni nisu bili slučajni. Navodno su zadarski huligani dobro znali koga napadaju i praćeni su još od dolaska na aerodrom.

Oglasi

Pretučene osobe nalaze se u bolnici. Dobili su ozbiljne povrede, a nakon svega je beogradski klub od ABA lige zatražio da se utakmica igra bez prisustva publike zbog potencijalnih nemira na tribinama.

Šef Crvene zvezde Nebojša Čović smatra da je degutantno što se širi mržnja.

"Ekipa je uz 25 simpatizera doputovala u Zadar. Na aerodromu su tipovani, prvo su napadnuti novinari, a zatim i član UO i njegov prijatelj. Šutirali su ih nogama", tvrdi Čović i dodaje:

"Novinari su zadobili kopče, član kluba i prijatelj su srećom prošli bez lomova. Svi su smješteni u hotelu s igračima. Hrvatska policija je bila korektna, to moram istaći. Zvezda će igrati utakmicu, nikad nismo bježali s terena, ali utakmica mora biti u sportskim okvirima", riječi su prvog čovjeka Crvene zvezde.

On je jasno prozvao navijačku skupinu 'Tornado' da stoji iza napada na članove Crvene zvezde i zatražio je da se preduzmu maksimalne mjere zaštite pred večerašnji duel.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica Zadra i Crvene zvezde igra se večeras od 17 sati i vidjet ćemo šta će se dešavati na ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi