Novi Amerikanac u dresu Crvene zvezde: Nakon NBA lige - Beograd!
Javonte Smart u duelu sa zvijezdom Boston Celticsa Jaysonom Tatumom (Foto: EPA)

Smart stigao među crveno-bijele

Novi Amerikanac u dresu Crvene zvezde: Nakon NBA lige - Beograd!

O. Lekić

Američki bek  Javonte Smart (25) novi je košarkaš Crvene zvezde. Ovu vijest je potvrdio beogradski tim.

KK Crvena zvezda dodatno je ovog januara ojačala svoj roster. U klub je danas stigao još jedan Amerikanac.

Novi član crveno-bijelih postao je 194 centimetara visoki bek Javonte Smart. Radi se o košarkašu koji je pohađao Louisiana State univerzitet i koji iza sebe ima NBA iskustvo.

Igrao je Smart za Milweukee Buckse, Miami Heat i Philadelphia 76erse, a bio je član i njihovih razvojnih timova u G ligi.

Crvena zvezda mu je prvo evropsku iskustvo. Od njega se očekuje puno i vidjet ćemo kako će se snaći pod ogromnim pritiskom beogradske publike.

Oglasi

Tokom koledž karijere na LSU univerzitetu ovaj košarkaš je imao prosjek od 13 poena po meču, dok je u 18 utakmica u NBA ligi na prosjeku od 2.8 poena.

KK Crvena zvezda želi ABA titulu i doigravanje u Euroligi

Ciljevi KK Crvena zvezda ove sezone su dobro poznati. Titula u ABA ligi, plasman u Euroligu, te sudjelovanje u doigravanju ove sezone Eurolige.

Trenutno je beogradski tim na vodećem mjestu ABA lige. Uvjerljivo su ispred svih s omjerom od 13 pobjeda i dva poraza.

U Euroligi im do kraja sezone slijedi žestoka borba kako bi uhvatili barem 10. mjesto koje vodi u play-off, a koje trenutno drži Baskonia.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Španski tim ima omjer 11-10 u dosadašnjem dijelu sezone, isti učinak ima i Partizam, a Zvezda je na devet pobjeda i 12 poraza.

Bit će uzbudljiv ostatak sezone. Crvena zvezda ima šanse za play-off i čeka se konačan rasplet u ovom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi