Beograd je te noći drhtao, snimci su izgledali užasno, danas je stiglo veliko olakšanje
Foto - ABA liga

Povreda nije teška

Beograd je te noći drhtao, snimci su izgledali užasno, danas je stiglo veliko olakšanje

O. Lekić

Zvijezda KK Crvena zvezda Miloš Teodosić (36) otputovao je s ekipom u Francusku gdje će sutra njegov tim odigrati meč 20. kola Eurolige. To je svakako dobra vijest za navijače ovog tima jer je Teo meč u Ljubljani protiv Cedevita Olimpije završio u jako lošem stanju i s povredom zgloba.

Miloš Teodosić je prethodnog vikenda zabrinuo navijače KK Crvena zvezda. On se povrijedio u utakmici protiv Cedevita Olimpije i snimci nakon utakmice nisu izgledali nimalo dobro.

Sjajni playmaker je šepajući ušao u autobus. To je bio razlog za veliku zabrinutost navijača crveno-bijelih jer je 36-godišnji košarkaš izuzetno bitan faktor u igri beogradskog tima.

Međutim, čini se da se ipak ne radi o težoj povredi. Teodosić je s ostatkom ekipe otputovao u Francusku, gdje će sutra crveno-bijeli odigrati meč 20. kola Eurolige protiv Asvela.

Teodosić je istinski vođa ekipe Crvene zvezde. Vidljivo je to iz utakmice u utakmicu i njegovo iskustvo je to na što računaju u ovom klubu pred nastavak sezone i borbe za trofeje.

Oglasi

On je istinski šampion. Osvajao je brojne titule, često je bio igrač odluke i nema dileme da je Zvezda s njim potpuno drugačiji tim.

Sjajni play ove sezone u Euroligi prosječno ubacuje 11.1 poen po utakmici, te ima šest asistencija. U ABA ligi su statistike nešto skromnije i uz 7.3 poena ima 5.5 asistencija.

I dok dominiraju u ABA ligi košarkaši Crvene zvezde se svim silama bore za plasman u doigravanje u Euroligi. Za sada im međutim ne ide sve po planu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crveno-bijeli su prvi na tabeli ABA lige nakon 15 odigranih kola. Na omjeru su od 13 pobjeda i dva poraza, dok su u Euroligi na 13. mjestu s omjerom od osam pobjeda i 11 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi