Prvi čovjek Crvene zvezde najavio stvaranje 'tima snova':  NBA zvijezda, najbolji domaći igrači...
Pripremaju se velike stvari u Beogradu (Foto - AFP)

Čović govorio o planovima za budućnost

Prvi čovjek Crvene zvezde najavio stvaranje 'tima snova': NBA zvijezda, najbolji domaći igrači...

M. Šljivak

Prvi čovjek KK Crvena zvezda Nebojša Čović najavio je potencijalni dolazak velikih košarkaških imena u redove beogradskog kluba. Ako bi se ispunili ciljevi crveno-bijeli bi imali spektakularan tim u narednoj sezoni.

Nebojša Čović je godinama na čelu KK Crvena zvezda. U klub je doveo brojne vrhunske igrače, a gostujući u podcastu 'Luka i Kuzma' najavio je velike stvari za narednu sezonu.

Prvi čovjek crveno-bijelih ima ogromne planove. Dres Crvene zvezde u narednoj sezoni mogla bi obući neka veoma poznata imena iz svijeta košarke. Među njima je i Nikola Kalinić.

"Reći ću za Nikolu Kalinića. Zainteresovani smo i radimo na tome", otkriva Čović, a zatim je donio pravu bombu. Tvrdi da klub pokušava vratiti Nikolu Jovića iz NBA lige.

"Nas interesuje i Nikola Jović. Želim mu da uspije u NBA ligi, ali ako ne bude tamo igrao, volio bih da ga vidim ovdje. To što je Petrušev otišao u Olympiacos je naš propust", govori Čović.

Oglasi

Ni to nije sve što je prvi čovjek KK Crvena zvezda najavio. Klubu je interesantan i Marko Gudurić.

"Zanimljiv nam je Marko Gudurić. On je jedan igrača koje smo spominjali. Cilj nam je i da imamo pet dobrih domaćih igrača, pet stranaca i pet mladih košarkaša", poručio je predsjednik KK Crvena zvezda.

Ambicije iplanovi koje ima Čović su ogromni. Finansijski nisu nedostižni jer je Crvena zvezda uz ogromnu pomoć države Srbije i prethodnih godina dovodila izuzetno skupe igrače i trenere.

Ova euroligaška sezona Crvene zvezde ne ide prema planovima. Beogradski klub je tek na 16. poziciji s omjerom od 10 pobjeda i 16 poraza is jako malim šansama da se nađe u doigravanju.

Oglasi

S druge strane u ABA ligi su vodeći s omjerom 17-3. Osvajanje trofeja u regionalnoj ligi moglo bi im biti značajno jer će prvak ABA lige i naredne sezone imati garantovano mjesto u Euroligi.

KK Crvena zvezda ima ogromne planove za budućnost. Novca očigledno imaju dovoljno da naprave tim snova, a vidjet ćemo hoće li Čović uspjeti u onom što najavljuje.

Euroliga jednog beogradskog velikana ostavlja bez mjesta

Euroliga bi zbog eventualnog ulaska Dubaija u ligu mogla jednog beogradskog velikana ostaviti bez učešća u elitnom takmičenju.

Arapi su u pregovorima s Euroligom. Žele imati svoj tim u takmičenju, a to bi mjesta moglo koštati KK Crvena zvezda ili KK Partizan.

Iz Eurolige su jasno poručili kako im apsolutno ništa ne znači to što oba tima imaju pune dvorane iz utakmice u utakmicu. Njih interesuje profit i novac, a Arapi nude dovoljno da dobiju svoj tim u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ono što je sigurno, ABA liga će za sada dati jednog predstavnika u ABA ligi naredne sezone, a vidjet ćemo hoće li biti mjesta za oba tima iz Beograda.

Timovi iz Srbije imaju ogroman ugled, igrači vole igrati u Beogradu, no novac bi mogao biti presudan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi