Niko više ne strahuje od Beograda i pakla s tribina: Žalgiris utišao Delije i Crvenu zvezdu
Žalgiris utišao Arenu (Foto: EPA)

Poraz crveno-bijelih

Niko više ne strahuje od Beograda i pakla s tribina: Žalgiris utišao Delije i Crvenu zvezdu

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 26. kolu Eurolige na svom parketu od litvanskog Žalgirisa rezultatom 93:91.

Timovi koji dolaze u Beograd imaju sve manje straha od čuvene atmosfere i pakla koji vlada na tribinama kada igraju Crvena zvezda i Partizan.

Nakon što je sinoć Bayern utišao navijače Partizana u posljednjim sekundama, večeras je pobjedu u Beogradu protiv Crvene zvezde ostvario litvanski Žalgiris.

Gosti su kontrolisali igru u prvoj dionici. Imali su konstantnu prednost, najviše plus šest, a nakon 10 minuta igre bilo je samo plus jedan, 23:22.

Tokom druge dionice viđena je rezultatska klackalica. Nijedan tim nije uspio da se previše odvoji, igrala se veoma ujednačena košarka, pa rezultat od 45:45 nakon prve dionice nije nikakvo čudo.

Gosti iz Kaunasa su bili ti koji su uglavnom vodili glavnu riječ u trećem periodu. Imali su ponovo maksimalnih plus šest, ali nisu uspjeli napraviti neku veću seriju kojom bi prelomili meč.

Oglasi

U posljednjih deset minuta ušlo se s tri poena prednosti u korist gostiju (68:65), da bi Crvena zvezda mnogo bolje ušla u zadnju četvrtinu.

Domaći tim nošen velikom podrškom s tribina radi seriju od 7:0 i dolazi do plus četiri (72:68), no ubrzo je Žalgiris ponovo preuzeo rezultat na svoju strani.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu meča. Utakmica je bila na jedan posjed, ali na kraju je više koncentracije imao litvanski velikan koji je upisao pobjedu usred Beograda gdje se timovi definitivno više ne plaše atmosfere.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Keenan Evans je predvodio goste do trijumfa s 25 ubačenih poena, dok je kod Crvene zvezde Yago Dos Santos ubacio 21 poen.

Crveno-bijeli su nakon ovog poraza daleko od plasmana u doigravanje. Ono s omjerom 10-16 izgleda nedostižno, a Žalgiris ima pobjedu više i omjer 11-15.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Traktoristi izgubili,nista novo!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi