Igman Burch i Radnički Goražde u borbi za plasman u društvo najboljih
FOTO: KK Radnički Goražde/facebook

Doigravanje košarkaške A1 lige

Igman Burch i Radnički Goražde u borbi za plasman u društvo najboljih

Haris Zilić

Odigrane su revanš utakmice polufinala doigravanja košarkaške A1 lige. U finalu i borbi za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine gledat ćemo dvomeč Igman Burcha i Radničkog iz Goražda, dvije ekipe koje su regularni dio sezone okončale na prve dvije pozicije u A1 ligi - skupina jug.

Igman je eliminisao Gradinu Yavuz iz Srebrenika nakon velike drame i ukuppo sa košem razlike.

Gradina je prvi meč na Ilidži dobila 80:79, a Igman je večeras u Srebreniku slavio nakon produžetka sa 103:101, tačno dva poena razlike koliko im je minimalno trebalo da prođu u finale.

To je bila jako dramatična i efikasna utakmica sa dosta preokreta, a na kraju su više sreće i koncentracije imali košarkaši Igmana.

Tim sa Ilidže do trijumfa je predvodio fenomenalni Elmin Džafić sa 23 ubačena poena od čega je bilo šest trojki. Doudble-double učinak od 13 poena i 12 skokova imao je Enis Memić, a 21 poen ubacio je Kerim Ramić.

Kod Gradine najbolji pojedinac je bio Amir Omerović sa 26 poena i osam asistencija, Enes Latifagić je dodao 19 poena uz šest uspješnih skokova

Oglasi

Slavlje u Goraždu

Košarkaši Radničkog su u Goraždu večeras nadoknadili zaostatak od sedam poena iz prvog meča protiv Basekta iz Živinica.

Radnički je večeras slavio sa 102:84 i sa ukupnih devet poena razlike izborio plasman u finale.

Goraždanski tim je do trijumfa predvodio bivši kadetski prvak Evrope sa Bosnom i Hercegovinom Adi Alikadić koji je ubacio 30 poena, dodao je i sedam skokova, a double-double učinak je imao Željko Tadić sa 13 poena i deset skokova.

U redovima Basekta iz Živinica Ado Korkutović je bio najefikasniji sa 28 poena, Meris Mazalović je ubacio 18 poena uz sedam skokova, a 12 poena je dodao Jake Smith.

Radnički je tako izborio prvo finale doigravanja A1 lige, dok je za Igman Burch ovo drugo finale u nizu, prošle godine su u finalu izgubili od Orlovika iz Žepča.

Oglasi

Prvi meč finalne serije između Igman Burcha i Radničkog iz Goražda igra se naredni vikend na Ilidži.

Polufinale doigravanja A1 lige, revanš utakmice:

KK Gradina Yayvuz - KK Igman Burch 97:98 (produžeci 101:103) (28:30, 22:23, 25:20, 22:26, 4:5)

KK Radnički Goražde - KK Basket Živinice 102:84 (29:27, 23:24, 24:9, 26:24)

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti