Gradina Yavuz i Basket Živinice ostvarili prednost pred revanš mečeve

Polufinale doigravanja košarkaške A1 lige

Gradina Yavuz i Basket Živinice ostvarili prednost pred revanš mečeve

Haris Zilić

Košarkaška sezona u Bosni i Hercegovini ušla je u najuzbudljiviji dio, a ovaj vikend odigrane su i prve polufinalne utakmice play-offa za prvala u A1 ligi, samim tim i u borbi za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sjajan meč su večeras na Ilidži odigrali Igman Burch i Gradina Yavuz Srebrenik, a gosti su slavili 80:79 u odličnoj košarkaškoj predstavi.

Gradina je vodila većinu utakmice, ali Igman u posljednjoj četvrtini okreće meč i odlazi na +7, međutim u samoj završnici nekoliko neshvaljtivih grešaka domaćih košarkaša što gosti koriste za trijumf od 80:79.

Tim iz Srebrenika je predvodio fenomenalni Enes Latifagić sa 38 poena i devet skokova, po deset poena su ubacili Miodrag Tanasilović i Mirza Hrnčić dok je Zlatko Golijanin ubacio devet poena, ali i kjlučnu trojku za preokret u finišu utakmice.

Kod Igmana Kerim Ramić je bio sjajan sa 23 poena i pet asistencija, Enis Memić je susret završio sa 19 poena i deset skokova.

U drugom polufinalnom meču doigravanja Basket Živinice su u subotu na svom parketu bile bolje od Radničkog iz Goražda rezultatom 77:70.

Oglasi

Kod tima iz Živinica odličan je bio Meris Mazalović sa 21 poenom i sedam skokova, Ado Korkutović je ubacio 17 poena.

U redovima Radničkog, Adi Alikadić bivši kadetski prvak Evrope sa Bosnom i Hercegovinom ubacio je 16 poena uz tri skoka, Issiah Boissard je imao učinak od 13 poena i sedam skokova.

Revanš dueli u Srebreniku i Goraždu se igraju naredni vikend, a da napomenemo finaliste ćemo saznati nakon revanš utakmica jer u doigravanju A1 lige igraju dva meča na koš razliku.

Prošle godine iz A1 lige plasman u društvo najboljih izborila je ekipa Orlovika iz Žepča koja je u dva sjajna finalna meča savladala Igman Burch.

A1 liga, dogiravanje, polufinale, prve utakmice:

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

KK Basket Živinice -KK Radnički Goražde 77:70 (16:22, 23:23, 20:12, 18:13)

KK Igman Burch - KK Gradina Yavuz Srebrenik 79:80 (20:17, 18:22, 23:25, 18:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi