Spektakl na Ilidži: Igman Burch i Radnički se bore za Premijer ligu u nevjerovatnoj atmosferi
FOTO/VIDEO: H. Zilić

Doigravanje A1 lige, prva finalna utakmica

Spektakl na Ilidži: Igman Burch i Radnički se bore za Premijer ligu u nevjerovatnoj atmosferi

Haris Zilić

U KSC Ilidža dvorana "Sabit Hadžić" večeras se igra prva utakmica finala A1 košarkaške lige. Sastaju se domaći KK Igman Burch i KK Radnički Goražde, a pobjednik iz ovog dvomeča izborit će plasman u društvo najboljih bh. košarke. Revanš se iga za vikend u Goraždu.

Utakmica je prvobitno trebala da se odigra u subotu 13. aprila, ali je odložena zbog iznenadne smrti trenera Igmana, Seada Balića koji je prošle sedmice preminuo u 61. godini života, a dženaza je održana u subotu na mezarju Kovači pored Hrasnice.

Tako je večerašnji duel pun emocija što se tiče domaćih košarkaša, večeras je na klupi trebao biti trener Balić, ali sudbina je imala drugačije planove.

Duel na Ilidži je počeo minutom šutnje u čast rahmetli Seada Balića, a dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta i prije samog početka utakmice.

Meč se igra u fenomenalnoj atmosferi kojoj bi pozavidjeli mnogi klubovi i najvećeg ranga ne samo bh. košarke nego i sporta generalno.

Glavna tribina dvorane "Sabit Hadžić" koja nosi ime istinske legende bh. košarke bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a klub je otvorio i tribine iz koša koje su također bile popunjene, pa je na večerašnjem finalu prisutno oko 1.500 ljubitelja košarke, među kojima i grupa gostujućih navijača iz Goražda.

Oglasi

U gledalištu su i neka od poznatih imena iz bh. sporta, bh. košarke, ali i društvenog života.

Kakva je atmosfera na Ilidži večeras možete pogledati u narednom video prilogu.

Podsjetimo, ovo je i duel dvije najbolje ekipe iz regularnog dijela A1 lige-jug koje su i u play-offu bile najbolje i stigle do samog finala.

Radnički je u polufinalu bio bolji od Basketa iz Živinica, a Igman Burch od ekipe Gradine Yavuz iz Srebrenika.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Nema sumnje da nas očekuju dvije sjajne utakmice, a u finalu doigravanja A1 lige odlučivat će koš razlika u dva meča, dakle igraju se dvije utakmice i ekipa koja u zbiru bude bila bolja u koš razlici ide u košarkašku Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Na kraju dodajmo da je za Igman Burch ovo drugo finale A1 lige u nizu, prošle sezone su u sjajnom dvomeču eliminisani od ekipe Orlovika iz Žepča koja je od ove sezone debitant u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za košarkaše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi