KK Igokea neće igrati ove sezone u Ligi za prvaka

Konačna odluka

KK Igokea neće igrati ove sezone u Ligi za prvaka

E. Čaušević

Košarkaški klub Igokea neće nastupati ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za košarkaša.

Igokea je nedavno saopštila da nemaju namjeru ove sezone igrati Ligu za prvaka što je izazvalo razne komentare u bh. javnosti, a iako su iz Košarkaškog saveza BiH pokušali da promijene njihovu odluku na kraju se to nije desilo.

Naime, ove sezone u Ligi za prvaka naše zemlje nećemo gledati Igokeu, a klub iz Aleksandrovca bi se u ovo takmičenje trebao vratiti naredne sezone. Ipak, nije poznato da li će KS BiH kazniti Igokeu zbog ove odluke, a to bi bilo najmanje što mogu uraditi.

U Ligi za prvaka ove sezone će se takmičiti pet umjesto šest klubova, dok će Liga za opstanak biti uobičajena. Ove sezone iz elitnog ranga bh. košarke ispadaju tri ekipe.

Top Komentari

criticos
To se uredno pošalje dopis da će biti izbačeni iz KSBiH ako ne pristupe takmičenju. Ni ne pitaš ni ne čekaš odgovor. Ne pojave se, izbaciš iz KSBiH i pošalješ dopise ABA, ULEB i FIBA o zabrani. Ko ne ispoštuje zabranu, pošalješ tužbu na međunarodnu arbitražu. Ekipa koja ne postoji u nacionalnom savezu sigurno neće moći nastupiti u bilo kakvo međunarodnom i regionalnom takmičenju. Ništa ja tu ne bih prijetio, pametovao. Samo dopis 1, odluku 2, dopis 3, tužbu 4.
21 0
VelaHavle
Ako nece igrati ligu koju nas savez organizuje, onda ih izbacis iz saveza. A ako nisu clan domaceg saveza, nemaju pravo igrati ni ABA ligu. Ali to je nemoguce, jer imaju ljude u savezu i sve blokiraju. Isto tako, Srbi vode glavnu rijec u ABA ligi i nece dozvoliti da ih se izbaci. I onda se pitaju sto niko s njima nije htio ziviti u zajednickoj drzavi.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi