KK Igokea teškom mukom do trijumfa u Vogošći

Odličan otpor domaćeg tima

KK Igokea teškom mukom do trijumfa u Vogošći

Teškom mukom je večeras KK Igokea slavila nad KK Vogošća u dvorani "Amel Bečković" rezultatom 73:67. 

Suprotno očekivanjima, KK Vogošća koja je ove godine dosta puta spominjana u kontekstu odustajanja od nastupa u Premijer ligi, odigrala je sjajno večeras u svojoj dvorani i nije puno nedostajalo da odmah na početku napravi senzaciju. 

Nakon prve četvrtine koju su gosti dobili 18:10 očekivalo se da će Igokea mirno privesti ovaj susret kraju no domaći tim je odgovorio istom mjerom u drugom periodu pa se na veliki odmor otišlo u egalu. 

U trećoj četvrtini domaći tim je ponovno pružio odličnu igru i dobar dio nje, kao i početka zadnjeg perioda bio u prednosti. Tek je u zadnjih dvije i pol minute Igokea uspjela slomiti otpor motiviranog i odličnog domaćeg tima večeras koji je odigrao odličnu utakmicu. Haris Genjac s 15 poena predvodio je Vogošću dok je 40-godišnji Mujo Tuljković postigao 12 poena za domaći tim.

Odličnu utakmicu odigrao je i mladi Ensar Ćatić u svom prvoligaškom debiju za ekipu Vogošće. Dalibor Ilić s 21 košem najbolji kod gostiju a Keenan Evans dodao je 14. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Vogošća: Balić 2, Pavlović 9, Tuljković 12, Pejović 3, Rnić 6, Ćatić 10, Mulić, Njegovanović 9, Ovčina, Genjac 15, Đulović, Čelik

KK Igokea: Evans 14, Kariniauskas 2, Clifford 4, Ilić 21, Kočić 9, Talić 5, Lešić 6, Nikolić 5, Simanić, Stević, Vaughn, Kondić 7

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi