KK Kakanj slavio protiv KK Bosna Royal
Foto: KK Kakanj

Odlična utakmica u Kaknju

KK Kakanj slavio protiv KK Bosna Royal

Košarkaši KK Kakanj večeras su u odličnoj utakmici 3. kola prvenstva BiH u svojoj dvorani slavili protiv KK Bosna Royal rezultatom 91:85. 

Prava je šteta što ovoj utakmici nije mogla prisustvovati publika koja u Kaknju itekako zna cijeniti dobru košarku.

Najvećim dijelom ova je utakmica protekla u egalu, po nekoliko izmjena vodstva prilikom kojih se nijedan tim nije uspio odvojiti na neku veću razliku. Bosna je nešto bolje startala i na poluvrijeme je otišla s prednošću od 39:37. Utakmica se tek kasnije rasplamsala i dobila onu pravu patinu jedne sjajne prvenstvene utakmice. Kakanjci su zaigrali bolje u nastavku i velikom borbenošću preuzeli prednost. 

Sjajnom igrom Fazlića i Muflizovića i velikom borbom koju je pokazala domaća momčad Kakanj je na kraju došao do važne i velike pobjede nad velikim rivalom. Fazliću koji je postigao 25 poena i kapetanu Muflizoviću (17) sjajno su asistirali Dželmo(15) i Gavranić (14), dok je junak pobjede nad Čapljinom Amerikanac Dubinski dodao 10 koševa. Luka Igrutinović (26)i Aleksandar Sokolović (20) koji su prije dvije godine osvojili titulu prvaka s mostarskim Zrinjskim predvodili su sarajevski tim u ovoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Kakanj: Dubinski 10, Muflizović 17, Fazlić 25, Gavranić 14, Pajović 2, Tepić 3, Dželmo 15, Pirić, Sikira, Islamović 5, Dž.Pirić

KK Bosna Royal: Pašalić, Sokolović 20, Jeftić 18, Ivić 2, Bašić 8, Begić, Kosovac, Radak, Mašić, Igrutinović 26, Besedić 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi