Drama u Mrkonjić Gradu: Promo ostvario veliku pobjedu!
KK Mladost Facebook

Sjajan susret u okviru 4. kola Premijer lige BiH

Drama u Mrkonjić Gradu: Promo ostvario veliku pobjedu!

E. Dindić

U okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše sjajan susret su odigrali Mladost i Promo Donji Vakuf. Na kraju pobjedu odnose gosti rezultatom 73:72. 

Nakon prvih 10 minuta imali su domaći košarkaši prednost od 20:18. I u drugom periodu mnogo bolja igra Mladosti, koja i ovaj period riješava u svoju korist rezultatom 21:18. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 41:36 u korist domaćeg sastava.

Kako je prvo poluvrijeme pripalo Mladosti, tako je drugo otišlo na stranu ekipe iz Donjeg Vakufa. Prvo su treći period dobili rezultatom 15:13, te tako nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 54:51 u korist Mladosti sto je garantovalo uzbudljiv posljednji period.

Posljednja dionica ovog susreta donijela je pravu dramu u kojoj su se bolje snašli košarkaši Proma te na kraju odnijeli pobjedu rezultatom 73:72.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Eman Šertović sa 23 poena, dok je Eric Bush postigao 18, dok je Jordan Watson dodao 13. Bolji od ostalih u redovima domaćih bili su Jovan Marinković sa 22 poena, Uroš Lučić dodao je 12, dok je Dejan Ćup dodao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi