Dešava li se velika senzacija u ABA ligi? Partizan se muči u Podgorici
KK Partizan ne blista u Podgorici u duelu protiv Studentskog Centra

Studentski Centar igra jako dobro

Dešava li se velika senzacija u ABA ligi? Partizan se muči u Podgorici

M. Šljivak

KK Studentski Centar dočekao je beogradski Partizan u drugom meču četvrtfinalne serije ABA lige, a nakon prvog poluvremena izabranici Željka Obradovića su u rezultatskom egalu s potpunim autsajderom i nakon 20 minuta igre rezultat je 40:40.

Studentski Centar je prije nekoliko dana senzacionalno savladao Partizan u Beogradu. Na krilima momka iz Viteza Zvonimira Ivišića slavili su usred Beograda 84:83 i iznenađuje su poveli s 1:0 u seriji.

Pobjeda crnogorskog predstavnika u Beogradu značila je da Partizan mora mnogo ozbiljnije shvatiti potpunog autsajdera, no nakon prvog poluvremena duela u Morači crno-bijeli su u ozbiljnom problemu jer ne izgledaju dobro na parketu.

Studentski Centar igra jako dobro i u ovom meču. Tim Andreja Žakelja imao je prednost u većem dijelu meča, ali na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 40:40.

Izuzev uvodnih nekoliko napada domaći sastav je taj koji je konstantno kontrolisao rezultat u prvom poluvremenu. Koristili su sav prostor i greške Partizana kako poentirali, ali je prava sreća po goste što crnogorsku ekipu nije slušao šut jer bi inače bilo mnogo ozbiljnijih problema.

Oglasi

Maksimalna prednost išla je do plus šest (31:25), nakon toga je Željko Obradović zatražio minut odmora i igrači su proigrali nakon što se čuveni stručnjak izgalamio i došli su do izjednačenja 32:32.

Imao je Partizan u posljednjem napadu u prvom dijelu šansu da na odmor ode vodstvom. Exum je pogodio za dva uz dodatno bacanje, no nije ga iskoristio.

U slučaju da domaćin trijumfuje u večerašnjem duelu njime slijedi polufinalni duel protiv Cedevita Olimpije, a ako gosti dođu do pobjede treći i odlučujući duel bit će odigran u ponedjeljak u Beogradu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nakon prvog poluvremena najefikasniji pojedinac na utakmici je košarkaš Partizana Dante Exum koji je postigao 13 poena.

Kod Studentskog Centra najefikasniji je Flatcher Magee sa 10 ubačenih poena, a Emir Hadžibegović je ubacio 8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi