KK Partizan poklekao u posljednjoj dionici - Panathinaikos slavi nakon sjajnog meča
Sjajan meč u Grčkoj i na kraju pobjeda domaće ekipe.

Euroliga

KK Partizan poklekao u posljednjoj dionici - Panathinaikos slavi nakon sjajnog meča

E. Ganibegović

U okviru 22. kola Eurolige sjajan meč smo gledali u Grčkoj između Panathinaikosa i Partizana. Rezultat je na kraju glasio 84:71.

Već u prvoj dionici moglo se naslutiti da ćemo gledati izuzetno neizvjestan meč do samog kraja, te se tako i dogodilo.

Partizan je u jednom momentu vodio pet razlike (7:12), no nakon prvih deset minuta igre rezultat je bio 18:16 za domaće.

Na +9 je u 2. četvrtini u dva navrata išao grčki tim, no Partizan serijom 0:7 pred odlazak na poluvrijeme smanjuje na 42:40.

Treća četvrtina bila je najizjednačenija. Niko nije vodio više od dva razlike i u posljednju dionicu ulazimo pri rezulatu 58:58 što je obećavalo sjajan kraj.

Međutim, na otvaranju posljednje dionice Panata pravi seriju 6:0 i sve što je Partizan do kraja uspio da uradio jeste da priđe na -4.

Oglasi

Nunn je predvodio Panatu s 21 poenom, jednim skokom i četiri asistencije, te je bio ujedno i prvo ime susreta. Pratio ga je Dozier sa 16 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Kod Partizana se istakao upravo košarkaš iz Grčke, Mitoglou. Na kraju je pored sedam skokova i asistencije imao i 15 poena.

Panata će s omjerom 14-8 tako ostati na 4. mjestu. Partizan ima omjer 11-11 i trenutno je deseti na tabeli.

U 23. kolu Partizan će ugostiti Žalgiris, dok će Panata u goste kod Maccabija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 22. kolo:

Panathinaikos - Partizan 84:71

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi