Obradović na mukama: Partizan zadesili neočekivani problemi pred vruće gostovanje
FOTO: EPA

Sezona se zakuhava

Obradović na mukama: Partizan zadesili neočekivani problemi pred vruće gostovanje

H. Zilić

Košarkaše Partizana u petak 19. januara očekuje duel 22. kola Eurolige, a igraju u gostima kod Panathiniakosa. Vruće gostovanje u najavi za crno-bele.

Ipak, izabranici Željka Obradovića na ovo gostovanje ne idu bez glavobolja. Vodeći košarkaški mediji prenose da će meč u Atini propustiti lider ekipe Partizana, sjajni Kevin Punter.

U pitanju je navodno povreda zbog koje Punter mora mirovati, a u Partizanu vjeruju da će se priključiti ekipi naredne sedmice .

Do kraja regularnog dijela Eurolige ostalo je još devet kola i svaka utakmica će biti od velike važnosti.

To se posebno odnosi na Partizan koji se borbi za plasman u play-off, a borba u Euroligi nije bila nikad veća.

Oglasi

Prvih šest ekipa idu direktno u četvrtfinale play-offa, dok će ekipe plasirane od sedmog do desetog mjesta razigravati za dva dodatna mjesta u play-offu to će biti neki vid play-inna po uzoru na NBA ligu.

Koliko će neizvjesna borba biti za svaku pobjedu i poziciju pokazuje podatak da je razlika između šestoplasiranog Maccabija i Crvene zvezde koja je na 13. poziciji svega tri pobjede.

Oba beogradska kluba su u igri za doigravanje, ali i ostali klubovi imaju svoju raučunicu, tako da je do kraja Eurolige, njenog regualrnog dijela sve otvoreno.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Lider je Real Madrid s omjerom 19-2, dok je Barcelona drugoplasirana s omjerom 15-6.

Na začelju karavana su Asvel i Alba s omjerom 4-17 i jedine su dvije ekipe koje ni u minimalnoj matematici ne mogu do doigravanja devet kola prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi