Nerealno, čudesno i za pamćenje: Ono što se desilo večeras samo se može desiti u Beogradu

Kakav preokret Partizana

Nerealno, čudesno i za pamćenje: Ono što se desilo večeras samo se može desiti u Beogradu

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Stark Areni spektakularnim preokretom Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 88:79.

Partizan je u 21. kolu Eurolige odigrao meč za pamćenje. Stigao je beogradski tim 24 poena minusa i na kraju je slavio pobjedu, 11. u sezoni.

Katastrofalno je domaći tim ušao u ovaj meč. Maccabi ih je razbijao u prvoj dionici ovog meča i nakon 10 minuta igre crno-bijeli su imali zaostatak od 18 razlike.

Otišao je Ponos Izraela početkom druge dionice i na plus 24. Željko Obradović je bijesan pokušavao pokrenuti svoj tim, ali PJ Dozier i James Nunnally su igrali sami i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 16 razlike, 52:36.

Međutim. u nastavku meča na parket kao da je izašao neki drugi tim. Nunnally je bio nezaustavljiv, pridružili su mu se i ostali igrači, a Partizan je na parketu uništavao Maccabi.

Oglasi

Uspio je tim Željka Obradovića doći do tri poena prednosti u jednom trenutku, a u posljednju dionicu ušlo se rezultatom 67:67.

Nije se crno-bijeli tim zaustavljalo ni u posljednjoj dionici. PJ Dozier je nastavio gdje je stao Nunnally i Partizan je bio sve bliži pobjedi.

Na kraju je do nje i došao. U velikom stilu tim Željka Obradovića je slavio pobjedu, jednu od najvećih u posljednjih nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

PJ Dozier je predvodio Partizan s 23 poena i sedam skokova, a James Nunnally je imao 20 poena, devet skokova i pet asistencija. Kod gostiju Baldwin je ubacio 19 poena.

Partizan je sada na omjeru 11-10, dok je Maccabi na 12-9.

Top Komentari

user1674297497
**** vas partizan više četnički
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi