KK Partizan dobio zabranu takmičenja!

Beograđani ostali bez licence

KK Partizan dobio zabranu takmičenja!

Admin Čaušević

Veoma je burno u KK Partizan ovih dana jer klupsko rukovodstvo osim brige o igračkom kadru mora voditi i računa o licenciranju za predstojeću sezonu.

KS Srbije je u utorak praktično zabranio takmičenje KK Partizan pošto beogradski klub nije dobio licencu za sezonu 2023/24.

Parni valjak u sezoni iza nas nije nastupio u prvenstvu Srbije što je glavni razlog zašto osvajaču ABA Lige nije izdata licenca za takmičenje u predstojećoj sezoni prvenstva Srbije.

Beograđani također imaju određena dugovanja prema krovnoj kući srbijanske košarke te bi se vrlo lako moglo desiti da treći put u nizu ne igraju u prvenstvu Srbije.

Iz KK Partizan su već preuzeli određene korake te su najavili podnošenje žalbe nadležnoj komisiji KS Srbije, a cilj je svakako izmiriti sva dugovanja prema KS Srbije.

Oglasi

Ovo znači da izabranici Željka Obradovića za predstojeću sezonu imaju zagarantovane nastupe u ABA ligi i Euroligi, dok preostaje da se vidi šta će biti sa domaćim prvenstvom.

Inače, od igrača kojim je istekao ugovor sa Partizanom, još uvijek u igri da produže saradnju su James Nunnalley te Aleksa Avramović i navodno su voljni da ostanu u klubu.

Kostas Sloukas je jedna od želja Beograđana, međutim Olympiacos ne želi tek tako da pusti jednog od svojih ključnih igrača.

Od zvučnih imena koji su napustili Partizan posljednji je Dante Exum koji je dogovorio transfer u Dallas Mavericske te se nakon dvije godine vratio u NBA ligu.

Uspjeli su KK Partizan osigurati ostanak Kevina Puntera što bi moglo biti od krucijalne važnosti za ambicije u novoj sezoni. 

S obzirom da se najavljuje pohod na Final Four Eurolige pred navijačima Parnog valjka je sigurno uzbudljivo ljeto pošto se očekuje dolazak još pojačnja i stvaranje moćnog tima.

Top Komentari

komentator1
Slicni njihovoj braci sa sugavice. Ivicini isprdci navikli na kradju i prevare
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi