Moneke zadao najteži mogući udarac Delijama jer su ga Grobari sinoć "kupili" za sva vremena!

Doživio nevjerovatne scene u Areni

Moneke zadao najteži mogući udarac Delijama jer su ga Grobari sinoć "kupili" za sva vremena!

E. Čaušević, foto: EPA

Partizan je sinoć u prepunoj beogradskoj Areni pobijedio Baskoniju sa 87:83 i ostao u borbi za doigravanje. U centru pažnje nakon meča našao se košarkaš španskog tima Chima Moneke zbog izjave koja se uopšte neće svidjeti navijačima Crvene zvezde.

Partizan i Baskonia odigrali su sjajnu utakmicu u Areni u kojoj je beogradski klub imao prednost od samog početka, ali se gosti nisu predavali i u samom finišu gledali smo pravu dramu.

No, na kraju je Partizan uspio nekako da prelomi utakmicu na svoju stranu i dođe do pobjede koja ostavlja beogradski klub u igri da se nađe na kraju regularnog dijela sezone na poziciji koja vodi u doigravanje.

Do kraja regularnog dijela ostale su još četiri utakmice i svaka je za Partizan poput finala jer izabranici Željka Obradovića nemaju prava na kiks ukoliko žele da idu u doigravanje.

Navijači Partizana i sinoć su priredili nevjerovatnu atmosferu u Areni i od prve do zadnje minute bodrili su svoj tim, te su i ovaj put bili veliki vjetar u leđa igračima domaće ekipe.

Oglasi

O navijačima Partizana nakon utakmice pričao je i ponajbolji igrač Baskonije, Chima Moneke, koji je bio oduševljen s onim što su popularni Grobari priredili.

Moneke je odlučio da uporedi navijače Partizana i Crvene zvezde što je sve iznenadilo. Igrao je s Baskonijom u Areni protiv oba kluba i čini se da mu nije bilo teško reći ko su za njega bolji navijači.

"Navijači Crvene zvezde su bili dobri, ali ovo je bilo totalno drugačije. Navijači Partizana su bili glasni u svakom trenutku utakmice. Partizanovi navijači su najbolji i u to nema nikakve dileme", rekao je Moneke nakon meča.

Koliko je ovaj košarkaš bio oduševljen navijačima Partizana pokazao je i dok je izlazio s parketa jer ih je odlučio pozdraviti i čestitati im na atmosferi koju su pravili tokom meča.

Oglasi

Također, navijači Partizana ispratili su velikim aplauzom igrača Baskonije, a on im se zahvalio na tome putem društvenih mreža.

"Hvala Srbijo za ljubav. Veoma sam zahvalan na tome", napisao je Moneke na Twitteru nakon utakmice.

Naravno, navijači Partizana su odmah "zatrpali" Monekea svojim komentarima, te su mu poručili da dođe u beogradski klub na kraju sezone.

Povezivao se s Crvenom zvezdom, a jučer rekao pravu istinu

Moneke se prošlog ljeta povezivao s prelaskom u Zvezdu i navijači tog kluba bili su sigurni da će ih pojačati, ali se to nije desilo. Bilo je priče da je Duško Ivanović odbio mogućnost da dovede Monekea, ali on je otkrio pravu istinu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Prava istina je da me nikada nisu ni kontaktirali. Nikada nisam dobio nikakvu zvaničnu ponudu od Zvezde ili bilo kojeg drugog kluba iz Eurolige osim Baskonije. Bilo je dosta priča o tome, ali evo sada vam govorim istinu", rekao je Moneke prije utakmice protiv Partizana.

S obzirom koliko je bio oduševljen s atmosferom i kako su ga navijači Partizana ispratili s terena nakon utakmice uopšte neće biti iznenađenje ukoliko Moneke na kraju sezone završi u ovom beogradskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi