Partizan od gotovog zamalo napravio veresiju, ali ipak ostvario veliku pobjedu

Euroliga

Partizan od gotovog zamalo napravio veresiju, ali ipak ostvario veliku pobjedu

E. Škorić

Košarkaši Partizana večeras su igrali meč 30. kola Eurolige i jednostavno nisu imali izbora - morali su da pobijede, a to su i napravili, pa četiri kola prije kraja ostaju u igri za play-in.

Partizan je u Beogradu ugostio Baskoniju, koja je siguran učesnik play-ina, dok je Partizanu svaka utakmica do kraja biti ili ne biti. Ni večeras izabranicima Željka Obradovića nije bilo lako, ali ostvarili su 14. pobjedu i zadržali 10. mjesto.

Prvu četvrtinu su crno-bijeli dobili sa 23:16, a iako su imali +11, nakon druge četvrtine vodili su samo s dva razlike (44:42).

Tokom treće dionice Partizan ponovo ide na dvocifrenu prednost, ali se gosti iz Španije nisu predavali do samog kraja. Do ulaska u zadnju četvrtinu uspjeli su da smanje zaostatak na jednocifren, ali Partizan je i dalje imao veliko vodstvo -69:60.

Pokušavali su gosti na sve načine, ali Partizan nije dozvolio da se vrate u meč i da naprave neki veliki preokret, pa je crno-bijeli sastav proslavio veliku pobjedu rezultatom 87:83. Istina, nije domaćim navijačima bilo svejedno kada je na krilima Howarda Baskonia uspjela da se primakne na samo dva poena zaostatka.

Domaće je predvodio Kaminsky sa 20 poena, Caboclo je ubacio 18 uz 12 skokova, Punter također 18 uz šest asistencija. Kod gostiju Howard najbolji s 26 poena, Costelo i Moneke po 13, a Vanja Marinković je protiv bivšeg kluba ubacio 11 poena.

Uz Partizan, Bayern i Valencia također imaju skor 16-13 i među ovim timovima vodit će se velika borba u naredna četiri kola za plasman u play-in.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ranije danas Anadolu Efes je sa 85:72 savladao Olympiakos. Larkin je ubacio 1, Clyburn 14, a Willis 13 poena. Kod gostiju iz Grčke Peters je bio najbolji s 19 poena, dok je Fall ubacio 14, a Papanikolaou 12.

Efikasan meč odigrali su Žalgiris i Virtus Bologna. Litvanci su slavili sa 96:81. Sumner je ubacio 16, Evans 14, a Hayes 13 poena. Kod gostiju Shenghelia 19, a Lomazs 15 poena. Bez Džanana Muse Real Madrid je u Berlinu slavio sa 86:79. Briljirao je Mario Hezonja sa 22 poena, dok je 17 dodao Yabusele, a 14 Campazzo. Kod Nijemaca niko nije imao dvocifren broj poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi