Crvena Zvezda povela u finalnoj seriji ABA lige
FOTO: Dragana Stjepanović /ABA liga

Sjajno izdanje izabranika Dejana Radonjića

Crvena Zvezda povela u finalnoj seriji ABA lige

E. Dindić

U prvoj utakmici finala ABA lige vidjeli smo zanimljivu košarku u duelu vječitih rivala Crvene Zvezde i Partizana. Na kraju sigurno pobjedu slave domaći rezultatom 90:76.

Nakon prvih 10 minuta imao je prednost Partizan od 23:19. Drugi period bolje otvara Crvena Zvezda koja ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 23:16.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 42:39 u korist domaćeg sastava.

Ponovo u trećem periodu bolja igra Crvene Zvezde koja ovaj period dobiva rezultatom 24:19. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 66:58 u korist izabranika Dejana Radonjića.

U četvrtom periodu ipak bolja igra domaćeg sastava te na kraju pobjeda od 90:76, za vodstvo od 1:0 u finalnoj seriji.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod pobjednika najbolji je bio Nikola Ivanović sa 18 poena, Ognjen Dobrić i Luka Mitrović dodali 14.

Bolji od ostalih u redovima Partizana bili su Kevin Punter sa 15, Devin Moore sa 12 i Zach LeDay sa 11 postignutih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi