Raspada se šampionski Partizan

Velike zvijezde na odlasku

Raspada se šampionski Partizan

Midhat Šljivak

KK Partizan iza sebe ima veoma uspješnu sezonu. Ekipa koju predvodi Željko Obradović osvojila je titulu prvaka ABA lige i bila je na korak od završnog turnira Eurolige. Nije zato nikakvo čudo što trenutno vlada velika pomama za igračima ovog tima i vrlo je moguće da će veliki broj igrača napustiti crno-bijele.

Partizan iza sebe ima zaista fenomenalnu sezonu. Crno-bijeli su pod vodstvom Željka Obradovića igrali odličnu košarku i na kraju su uspjeli uzeti naslov prvaka ABA lige.

U Euroligi su došli do četvrtfinala. Nažalost, ipustili su 2-0 protiv kasnijeg prvaka Real Madrida, ali su igrači beogradskog velikana privukli veliku pažnju na sebe.

Teško će na kraju Partizan zadržati najveće zvijezde. Odmah po završetku sezone stigle su brojne ponude za fenomenalni trio Dante Exum, Zach LeDay i Kevin Punter.

Za kapitena Puntera interes pokazuju Panatihnaikos i Barcelona. Grčki velikan navodno mu nudi ugovor od 4.7 miliona eura i tu cifru će jako teško odbiti.

Oglasi

Barcelona nema namjeru platiti toliko novca, ali su spremni uložiti u dovođenje drugog igrača Partizana Zacha LeDaya.

Katalonski velikan spremio je ugovor za ovog krilnog košarkaša. Na njemu je sada hoće li ga prihvatiti ili će sačekati neke bolje opcije koje mu se ukažu.

Velika ludnica na tržištu očekivano vlada i za fenomenalnim australskim bekom Danteom Exumom.

Panathinaikos i Monaco su za sada u prvom redu da potpišu ovog sjajnog košarkaša. 27-godišnjaku oba tima mogu ponuditi mnogo više novca od crno-bijelih i izvjesno je da će i on napustiti Beograd.

Željko Obradović će gotovo sigurno ostati bez nosioca igre u protekloj sezoni. Ipak, nema dileme da će legendarni stručnjak naći prave zamjene koje će se perfektno uklopiti u njegov sistem igre.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Treba očekivati veoma aktivan Partizan na ljetnjoj pijaci i ko god dođe imat će veoma težak zadatak da zamijeni momke koji su napravili velike stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi