Nogomet je 'in', ali u bh.gradu je i večeras spektakl bio rezervisan za košarkaše

Promo na kraju upisao treću vezanu pobjedu

Nogomet je 'in', ali u bh.gradu je i večeras spektakl bio rezervisan za košarkaše

S. Mlaćo
Nogomet je trenutno u prvom planu gotovo svugdje na svijetu, a glavni razlog je Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Kataru.

Ipak, u pojedinim bh. gradovima građani ostaju vjerni klubovima iz svog grada, kao npr. u Donjem Vakufu.

Košarkaški klub Promo je nakon lošeg starta u elitnom rangu bh. košarke, 'probudio' se, te upisao dvije vezane pobjede, a večeras je u ispunjenoj dvorani momcima iz Donjeg Vakufa gostovala tuzlanska Sloboda.

Jasno je da su Tuzlaci bili veliki favoriti, ali borbeni momci Admir Džihana uz veliku podršku  navijača odnijeli su novu pobjedu, treću u nizu.

Nakon posljednje sekunde nastao je delirijum u dvoranu, a navijači su svoje ljubimce nagradili ovacijama.

Završilo je 71:68. Kod KK Promo istakli su se Eman Šertović sa 19 poena, koliko je imao i Alonzo Campbell, dok je Jordan Rashun Watson dodao 12.

Oglasi

POOBJEDAAAAAAAAA 71:68 Palaaa je Tuzlaaaa !!!! Admir Džihan Boraaaacccccc ❤️❤️❤️❤️

Posted by DV Vijesti on Saturday, December 10, 2022

Kod gostiju 18 poena Zorana Talleya, 17 Nikole Jeftića i osam Đorđa Lelića.

Treba istaći da su u KK Promo nedavno za prvog trenera imenovali Admira Džihana i to se pokazalo kao pravi potez. Džihan je rođen 1996. godine, trenerska je budućnost naše zemlje, te domaći kadar.

Nakon završetka karijere u Promo, radio je u stručnom štabu ovog kluba, 'upijao' znanje, a sada dobio šansu.

Bio je to pravi potez čelnika Proma kojima se Džihan odužio na najbolji način.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, ljudi stoje i u zatvorenom

Ovaj ambiciozni mladić nosi nadimak 'borac', a opravdao je to i sada kao trener. Nije se prepao izazova, prihvatio se posla i za kratak period potvrdio da bh. klubovi u vlastiti kadar itekako trebaju vjerovati.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sigurno se preko noći neće stvari promijeniti, potrebna je podrška i povjerenje. A kada je tako, onda imate primjer iz Donjeg Vakufa, grada u kojem je košarka svijetla tačka.

 

Top Komentari

Amcho1985
Pa majku vam nesposobnu, cijelu utakmicu vodite i izgubite od Donjeg Vakufa. Drugo poluvrijeme 0:18 za tri poena, pa da li je moguce. Ne vracajte se u Tuzlu!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi