OKK Čelik savladao KK Gen i stigao do četvrte uzastopne pobjede
Mladi Anes Podojak bio je prvo ime večerašnje utakmice kada je u pitanju domaći sastav, te s pravom polako preuzima lideru ulogu u ekipi OKK Čelik

A1 liga za košarkaše, 7.kolo

OKK Čelik savladao KK Gen i stigao do četvrte uzastopne pobjede

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u okviru 7.kola A1 lige u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja savladali sarajevski Gen rezultatom 76:56.


Zeničani su u ovaj meč ušli kao favoriti nakon tri uzastopne pobjede, a i večeras su pokazali da nisu slučajno uz sarajevsku Bosnu najozbiljniji kandidat za prvo mjesto, iako su meč počeli bez povrijeđenog kapitena Armina Avdibegovića, koji je ušao u finišu utakmice. Košarkaši Čelika dobro su otvorili utakmicu, prepoznatljivom brzom tranzicijom i agresivnom odbranom preko cijelog terena napravili su rezultatsku razliku od početka utakmice. Na kraju prve četvrtine bilo je 20:11 za domaćine. U drugoj četvrtini gosti su odigrali nešto bolje u napadu, ali Zeničani su također bili efikasni u napadu. Treba istaći da je domaći trener Armel Mujaković dosta rotirao i pružao šansu velikom broju igrača, što kod mlade gostujuće ekipe nije bio slučaj. Na kraju prvog poluvremena bilo je 40:29 za ekipu Čelika.

U trećoj četvrtini Zeničani čuvaju prednost i ne dopuštaju gostima iz Sarajeva da spuste razliku ispod 10 poena razlike. Širina u rosteru domaćina bila je adut Zeničana u ovoj utakmici, tako da su mogli igrati dosta agresivno, svi igrači su dali maksimum kada su bili u igri, što se osjetilo i na rezultatu. Na kraju trećeg perioda bilo je 60:46 za Zeničane.
Posljednja četvrtina bila je rutinska za domaću ekipu, nisu dopustili gostima da se vrate u utakmicu, te su ozbiljno odigrali i posljednjih 10. minuta utakmice. Vrijedi istaći da su svi igrači domaće i gostujuće ekipe dobili šansu za igru tako da treba pohvaliti trenere Armela Mujakovića i Emira Halimića, koji imaju u svojim redovima dosta mladih i talentovanih košarkaša. Na kraju utakmice bilo je uvjerljivih, ali i zasluženih 76:56 (20:11, 20:18, 20:17, 16:10) za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, mladi Anes Podojak postigao je 14, Mirza Keso, 13, kao i James Taylor, dok je Ranko Križanović dodao 12 poena. U redovima ekipe Gena, Igor Gusic postigao je 20 poena uz 11 skokova, dok je Arijan Radan dodao 12 poena i 13 skokova.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Nakon sedam odigranih kola, Čelik je na omjeru od pet pobjeda i dva remija što je trenutno dovoljno za drugo mjesto na tabeli iza sarajevske Bosne. Mlada ekipa Gen iz Sarajeva je na omjeru od tri pobjede i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti