OKK Čelik želi četvrti uzastopni trijumf protiv KK Gen
OKK Čelik protiv KK Gen želi četvrti uzastopni trijumf i ostanak u vrhu tabele A1 lige

Zeničani u dobroj formi domaćini ekipi iz Sarajeva

OKK Čelik želi četvrti uzastopni trijumf protiv KK Gen

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sutra će u okviru 7. kola A1 lige dočekati ekipu Gen iz Sarajeva. Zeničani su nakon šest kola na omjeru od četiri pobjede i dva poraza, dok je ekipa Gena na omjeru s po tri pobjede i poraza.

Sutrašnja utakmica prilika je za Zeničane da nastave s pobjedama i učvrste se u gornjem dijelu tabele. Ekipa iz kola u kolo igra sve bolje, što je na današnjoj press konferenciji istakao i trener Armel Mujaković.

"Mi smo u dobrom nizu od tri uzastopne pobjede i naravno da želimo nastaviti u tom ritmu. U posljednjoj utakmici protiv Travnika smo se dosta potrošili, imamo neke padove u igri kada napravimo nešto veću razliku, tako da u tom pravcu radimo da otklonimo te stvari pred naredne utakmice. Sutra dočekujemo ekipu Gena, koja je mlada ekipa u kojoj su glavne poluge Radan i Begić, ako uspijemo njih zatvoriti onda ćemo biti blizu pobjede. Nadam se da ćemo nastaviti s velikom željom i energijom što nas je krasilo u posljednjim utakmicama, te da ćemo uz podršku navijača nastaviti pobjedonosni niz. Bosna je trenutno vodeća na tabeli, ali mi smo jedina ekipa koja ih je pobijedila, sve je u našim glavama, imamo dobar raspored i vjerujem da ćemo u narednim utakmicama nastaviti s dobrim igrama i pobjedama, koji će nas zadržati u samom vrhu tabele", kazao je Mujaković.

Jedan od plejade mlađih košarkaša je i Aner Đulan, koji će i sutra imati priliku pokazati svoje kvalitete

"Napravili smo kiks na otvaranju sezone porazom kod kuće od IBU Spartansa, ali ove tri zadnje pobjede veliki su nam vjetar u leđa. Nadam se da ćemo sutra na teren prenijeti dogovor iz svlačionice odnosno energiju i želju za pobjedom protiv ekipe Gena, koja je jedna mlada i kvalitetna ekipa. A1 liga ove sezone je veoma kvalitetna, mogu kazati da je kvalitetnija nego prošle sezone, ima tu dosta dobrih ekipa, ja iskreno vjerujem da mi uz Bosnu možemo biti u samom vrhu", kazao je Đulan

Jedan od najmlađih, ali i najboljih košarkaša OKK Čelik je mladi bek Anes Podojak, koji je uvjeren u sutrašnju pobjedu

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Znam da se dosta od mene očekuje u ovoj sezoni i da je na meni velika odgovornost, ali vjerujem da uz dobar trening i mirnu glavu mogu odgovoriti svim zahtjevima. Dobro smo trenirali ovu sedmicu, spremni dočekujemo Gen, ekipu koju poštujemo, ali ako budemo na nivou prethodnih utakmica siguran sam u novu pobjedu", kazao je Podojak.

Utakmica između OKK Čelik i KK Gen igra se u subotu u zeničkoj Areni od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi