Luka Dončić dobija još jedno vrhunsko ime u Dallasu - "Sve vodi ka tome..."
Klay Thompson moguća akvizicija Dallasa (Foto: EPA)

Stiže Klay Thompson

Luka Dončić dobija još jedno vrhunsko ime u Dallasu - "Sve vodi ka tome..."

Midhat Šljivak

Luka Dončić i Kyrie Irving odveli su Dallas Maverickse do finala NBA lige u protekloj sezoni, ali protiv Boston Celticsa nisu mogli. U narednu sezonu Mavsi bi mogli ući jači na šuterskim pozicijama i to za Klaya Thompsona.

Klay Thompson kompletnu je NBA karijeru proveo u Golden State Warriorsima. 34-godišnji šuter odabran je kao 11. pik drafta 2011. godine i uz Stephena Curryja činio je čuveni Splash Brothers tandem koji je uništavao odbrane u NBA ligi.

Uzeo je Thompson četiri naslova prvaka NBA lige s Warriorsima, no nakon 13 godina bi mogao otići iz tima. Sve je više priče da će sagledati druge opcije.

A najizvjesnija opcija su Dallas Mavericksi. Osvajači Zapadne konferencije pokazali su interes za iskusnog beka, a ni on ne bi imao ništa protiv da dođe u Dallas.

"Očekuje se snažan obostrani interes kada se tržište NBA lige otvori u nedjelju", navodi Marc Stein.

I dobro upućeni Adrian Wojnarowski tvrdi da je između Thompsona i Warriorsa vjerovatno sve završeno.

Oglasi

"Gotovo da ne postoji komunikacija između Golden Statea i Thompsona. To znači da nema ponude za njega. Male su šanse da potpiše za Warriorse", rekao je Wojnarowski.

Dolazak jednog od najboljih šutera lige u Dallas sigurno bi donio dodatni kvalitet Mavericksima u narednoj sezoni. Želja je novi napad na titulu, a uz Dončića, Irvinga i Thompsona u ekipi apsolutno je sve moguće.

Thompson je u karijeri na prosjeku od 19.6 poena, a protekla sezona je bila nešto slabija u odnosu na brojne ranije, pa je prosječno bilježio 17.9 poena uz pad procenata šuta iz igre.

Luka Dončić za sada bez odmora i ovog ljeta

Luka Dončić je tokom sezone ima dosta problema s povredama. Nekako je uspio okončati sezonu, no odlučio je igrati i tokom ljeta.

Oglasi

Nakon samo nekoliko dana odmora Luka se pridružio reprezentaciji Slovenije kako bi pokušao izboriti plasman na Olimpijske igre.

Slovenci svoj turnir igraju u Grčkoj. Protivnici u grupnoj fazi su Hrvatska i Novi Zeland, dok u drugoj grupi nastupaju domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Slovenci su uz Grčku naravno favorit za plasman u finale i vidjet ćemo hoće li ih Luka uspjeti odvesti u finale.

Podsjetimo, samo jedna od ovih ekipa ostvarit će plasman u Pariz, pa će Luka morati biti bolji nego ikad kako bi ponovo obradovao Slovence.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi