Kokoškov: Poštujemo sve, ali se ne bojimo nikoga

Srbija saznala protivnike u kvalifikacijama za OI

Kokoškov: Poštujemo sve, ali se ne bojimo nikoga

Košarkaška reprezentacija Srbije je danas saznala protivnike na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija je i domaćin turnira, a nakon žrijeba je jasno da bi najveći rival selekcije iz komšiluka trebala biti Italija.

U prvoj podgrupi su izvučene reprezentacije Srbije, Dominikanske republike i Novog Zelanda, a u drugoj Italije, Senegala i Portorika.

Nakon žrijeba se oglasio i novi selektor reprezentacije Srbije igor Kokoškov.

"Poštujemo sve naše protivnike koji će biti na kvalifikacionom turniru u Beogradu, ali se ne plašimo nikoga. Nećemo biti naivni da nekog potcijnimo. Pristup svakoj utakmici će biti maksimalan, jer se radi o eliminacionom sistemu takmičenja gdje se jedan loš dan i jedna loša utakmica kažnjavaju", rekao je Kokoškov, pa nastavio:

"Sa nekim od ovih timova smo igrali prošlog ljeta i imali pozitivne rezultate, ali, ponavljam, naš fokus će biti na nama samima. Mi kontrolišemo pripremu za predstojeće ljeto. Želim našim igračima da budu zdravi, da imaju uspješne sezone u svojim timovima, a onda da skupimo sve najbolje što košarka u zemlji Srbiji ima i da ispunimo očekivanja ljubitelja košarke, da se nacionalni tim kvalifikuje na Olimpijske igre u Tokiju."

Inače, kvalifikacije za OI su na rasporedu od 23. d 28. juna naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi