Kolo odluke u ABA ligi
Foto: kosarka.si

Ko će u niži rang?

Kolo odluke u ABA ligi

Od 18 časova na programu je pet mečeva posljednjeg kola ABA lige, dok će se od 21 sat sastati Budućnost i Cibona.

26. kolo donosi nam odluku o tome koja će ekipa pored Tajfuna napustiti regionalno takmičenje, ali i ko će sa druge pozicije startovati u play-offu.

Već je poznato da će borbu za titulu nastaviti Budućnost, Cedevita, Crvena zvezda i Mega Leks, ali će crveno-bijeli danas pred svojim navijačima morati potvrditi drugo mjesto na tabeli.

U goste im dolazi ekipa Krke, kojima će susret takođe biti od velikog značaja, s obzirom da se bore za opstanak. Beograđani su veliki favoriti, ali im meč dolazi u nezgodnom trenutku, pred odlučujuće nastupe u Euroligi.

"Došli smo u poziciju da igramo za drugo mjesto sa Krkom. Dolaze da nas iznenade, jer se bore za opstanak. Znate da svi igramo u isto vrijeme, osim dvije utakmice koje su u drugim terminima, i ne znam zašto je to tako. Vraćamo se u dvoranu "Aleksandar Nikolić", prvi trening ćemo odraditi u ponedjeljak, ali svakako vrlo važan meč za nas. Raduje podatak da je zdravstveni bilten vrlo dobar. Ovo je veoma važan momenat za nas, slijedi nam serija evroligaških mečeva i u svakom želimo da napravimo što bolji rezultat", izjavio je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Zanimljivo će biti i u ostalim mečevima u kojima nekoliko ekipa traži pobjede kako bi i u narednoj sezoni bili učesnici ABA lige.

Igokea će u goste Tajfunu, Sutjeska Zadru, dok preostale parove čine:

Mega Leks - Metalac

Olimpija - Partizan

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost - Cibona

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi