Poznata bh. dvorana krajem 2023. godine dobila novi izgled

Dugo su čekali na ovaj projekat

Poznata bh. dvorana krajem 2023. godine dobila novi izgled

H. Zilić

Kraj 2023. godine donio je i lijepe vijesti za sve ljubitelje sprota u gradu na Drini, Goraždu. Dvorana u ovom bh. gradu dobila je novi izgled što raduje sve ljubitelje sporta u pomenutom gradu.

Dugo vremena goraždanski sportisti i sprotistkinje čekali su ušminkavanje dvorane, prije svega parketa. Dosta se govorilo, pisalo, a sada je došlo i do realizacije.

Sve priče pretvorene su u konačna djela krajem 2023. godine. Postavljen je novi parket u dvorani "Mirsad Hurić" i ovaj sportski objekat je osvježen na jedan moderniji način.

Ovo će svakako olakšati treninge sportskim kolektivima u Goraždu koji koriste usluge pomenute dvorane koja broji veliki broj aktivnih klubova na Drini. Dosta njih igra u Prmeijer ligu Bosne i Hercegovine.

Prijašnja podloga je bila veoma stara, istrošena i Goraždani su odavno čekali promjenu iste.

Oglasi

Goražde je poznat kao grad rukometa, ali u gradu na Drini je u posljednje vrijeme sjajna i ženska odbojka, dok također imaju aktivne košarkeške i futsal klubove.

U Goraždu je svoje utakmice znala igrati i rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Možda stanovnici našeg grada na Drini uskoro na novom parketu budu gledali i bh. reprezentativne asove.

Jedno je sigurno, goraždanski klubvi sada imaju mnogo bolje uslove, a svi znamo da je svaki detalj infrastrukture jako bitan za neprdak sport au svakoj sredini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti