Gegić i društvo ostali bez teksta, Hrvat moli sudiju, dvorana u nevjerici

Drama kakve se ne viđa često

Gegić i društvo ostali bez teksta, Hrvat moli sudiju, dvorana u nevjerici

H. Zilić

Nevjerovatnu dramu smo vidjeli u duelu osmine finala košarkaškog Eurocupa između Liektabelisa i Parisa u kojoj su gosti iz Francuske trijumfovali rezultatom 98:97, ali moglo je biti sve drugčačije.

Tri sekunde prije kraja Lietkabelisa je pri rezultatu 94:98 za Paris usapio šutirati.

Tačnije, iskusni 34-godišnji hrvatski košarkaš Željo Šakić je pogodio šut za tri poena za centra za 97:98.

Prilikom šuta možda je i bio faul nad Šakićem, ali sudije se nisu oglasile naon čega su krenuli protesti domačih igrača, kao i pritisak publike.

Naš Amar Gegić i saigrači na klupi Parisa su u šoku gledali šta se dešava kao da su bili uvjereni da će sudije pokazati dodatno slobodn bacanje koje je moglo meč uvesti u produžetke.

U dvorani je nastala totalno konfuzija u tim momentima.

Oglasi

Na kraju domaćini nisu imali priliku ni za Challenge i Paris je prošao u četvrtinu finala Eurocupa.

Parižane je do trijumfa vodio Begarin sa 22 poena i šest skokova, Wallace je imao double-double učinak od 19 poena i deset asistencija.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Bh. reprezenativac Amar Gegić je u dresu Parisa odigrao solidnu partiju. Gegić je na parketu proveo deset minuta i za to vrijeme ubacio je osam poena, dodao jedan skok i dvije asistencije.

U redovima Lietkabelisa prvo ime bio je Goloman sa 22 poena i sedam skokova, Kullamae je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi