Hrvatska uništila Belgiju
FOTO: FIBA

Kvalifikacije za Olimpijske igre

Hrvatska uništila Belgiju

Haris Zilić

Košarkaši Hrvatske također igraju prvu rundu kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska je u grupi D sa selekcijama Švedske, Nizozemske i Belgije. Turnir se igra u Turskoj.

Hrvati su ozbiljno shvatili ove kvalifikacije i došli su u najjačem sastavu predvođeni NBA zvijezdama i igračima iz Eurolige.

To je na svojoj koži danas u prvom kolu osjetila selekcija Belgije.

Hrvatska je uništila Belgiju i slavila rezultatom 86:55!

Od samog početka meča vidjelo se da je Hrvatska jača i bolja jer su došli u najjačem sastavu što nije bio slučaj sa Belgijom.

Oglasi

Prvi period Hrvatska je dobila 18:8, a na poluvremenu su imali prednost 39:18 i tada je bilo jasno u kojem smjeru ide utakmica.

Do kraja su Hrvati samo povećali prednost za pomenutih i velikih 86:55.

Hrvatsku je do trijumfa predvodio NBA igrač Ivica Zubac sa double-double učinkom od 18 poena i 14 skokova, odličan je bio Mario Hezonja sa 22 poena, Šarić je ubacio 17.

Kod Belgije Lecomte je susret završio sa 16 poena, dva skoka i četiri asistencije, De Ridder je imao double-double učinak od 11 poena i 11 skokova.

U drugom meču ove grupe Švedska je savladala Nizozemsku 91:89.

Top Komentari

pero98
Bravo decki
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi