A šta bi bilo da su nadoknadili minus: Pet riječi orilo je Mejdanom nakon pobjede!

Mejdan je znao proslaviti pobjedu

A šta bi bilo da su nadoknadili minus: Pet riječi orilo je Mejdanom nakon pobjede!

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu u okviru kvalifikacija za Mundobasket protiv Crne Gore u Mejdanu sa 74:66.

Nažalost nije to pobjeda koja nam je garantovala plasman, ali u posljednjem kolu imamo određene šanse da se na kraju kvalifikujemo na Mundobasket.

U prvom periodu naša selekcije trojkom Lazića odlazi na 11:9, ali Perry sa dvije trojke vraća prednost gostima koji su nakon prve četvrtine imali prednost 18:19.

U drugoj četvrtini slična igra na parketu Mejdana. Crnogorci su bili sigurni u napadu, a u jednom momentu odlaze na +6, rezultat je glasio 26:32.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Crne Gore rezultatom 34:37.

Drugo poluvrijeme smo otvorili zaista sjajno, a najbolji u tom periodu bio je Roberson i to na šutu za tri poena.

U dramatičnom finišu bolje se snašla naša reprezentacija i slavila rezultatom 74:66.

Za plasman na Mundobasket ne odlučujemo sami, ali vjerujemo da će se reprezentativci boriti do samoga kraja.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Kod naše reprezentacije raspoložen je bio Roberson sa 19 poena, Gegić je dodao 14 poena i pet asistencija. Kod Crne Gore Perry je bio prvo ime sa 19 ubačenih poena.

Iako naši reprezentativci nisu uspjeli nadoknaditi 20 razlike iz Podgorice nakon pobjede je nastupilo veliko slavlje u dvorani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi