Razočarenje u KK Iskra: Nijedan predmet nije pao na parket, nije bilo razloga za prekid!
Sudije meča A-1 lige nisu željele da nastave meč.

U Bugojnu prekinut meč A-1 lige

Razočarenje u KK Iskra: Nijedan predmet nije pao na parket, nije bilo razloga za prekid!

S. Mlaćo

Kantonalni derbi A-1 lige između KK Iskra i KK Travnik nažalost po sve ljubitelje košarke nije završen. Naime, sudije ovog meča nisu željele da nastave meč u drugom dijelu, a prethodno je isti tražio da se isprazni cijela tribina zbog nedoličnog ponašanja navijača Iskre koji su burno protestovali na mnoge njegove odluke.

U KK Iskra su razočarani. Ističu da nije bilo razloga da se meč ne nastavi, te da je sudija Bajgorić iz Zenice napravio čak 10-11 grešaka na njihovu štetu.

Iz KK Travnik su putem zvanične facebook stranice istakli da je utakmica prekinuta zbog prijetnji domaćih navijača delegatu, sudijama i ekipi Travnika. Gosti su pri prekidu imali prednost 40:32.

"Odmah na početku utakmice dvorana je prokišnjavala, komesar je bio tu, ali uspjeli smo to očistiti i meč je započeo. Kada je krenula utakmica policije nije bilo. Moram istaći da smo mi utakmicu uredno prijavili u MUP i da smo to uplatili. Što se tiče utakmice, ovo je treća utakmica koju nam sudi Hasan Bajgorić i ponovo katastrofalno. Publika je bila izrevoltirana zbog njegovih odluka i počela psovati. Došlo je poluvrijeme, otišli smo na pauzu, a kada smo se vratili trener gostiju nam je rekao da su mu trojica navijača prišla i sa tribina psovala. Nije naravno moglo da dođe do kontakta, takve su tribine u KSC-u. Ono što je jako bitno jeste da nijedan predmet nije ubačen na parket, niti je neko nekoga napao. U tim momentima sudija je rekao da neće nastaviti meč i da se mora isprazniti tribina. U međuvremenu je stiglo deset policajaca, tribina se ispraznila, ali sudija nije htio da meč nastavi", priča Kovačević.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Sada se očekuje odluka Saveza, a prema svemu sudeći KK Travnik će dobiti ovaj meč, dok će KK Iskra biti kažnjena oduzimanjem jednog boda.

"Tražit ćemo da se utakmica nastavi. Nijedne ekipa ovdje nije izazvala incident. Pregledali smo snimak i vidjeli smo da je sudija Bajgorić napravio 10-11 grešaka na našu štetu. Tražit ćemo da se sudija kazni za sve tri utakmice koje nam je sudio. Nije bio nijedan razlog da se utakmica ne nastavi", jasan je bio Kovačević.

Top Komentari

madr1dist4
Ovi su bugojanci najveci seljaci u ovom rangu takmičenja, nije im mjesto nikako na sportskim terenima.
13 16
madr1dist4
Ovi bugojanci su najveći seljaci u ovom rangu takmičenja, nije im mjesto nikako na sportskim terenima.
10 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi