Trener Zeničana energično je vodio ekipu kroz cijelu utakmicu

Trener OKK Čelik nakon pobjede

Mujaković: Utakmica je bila za infarkt, ali smo zasluženo slavili

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u infarkt završnici nakon produžetaka pobijedili ekipu Gradine rezultatom 80:79 i tako su izborili majstoricu finala play-offa A1 lige.

Zeničani su sedam minute prije kraja utakmice gubili 16 razlike, ali su zahvaljujući sjajnom Avdibegoviću, te kasnije Gaku stigli prednost gostiju, te imali priliku za pobjedu preko Bambura, koji je promašio dva bacanja, nekoliko sekundi prije kraja utakmice. Ipak uz dosta sreće u produžetku, Zeničani su na krilima svojih navijača došli do pobjede i izjednačenja u finalnoj seriji.

Nakon utakmice gostujući trener Vladimir Mićanović nije dao izjavu jer mu to nije dozvolio predsjednik kluba iz Srebrenika, zbog navodno tendencioznog suđenja.
Svoj komentar nakon utakmice dao je i domaći trener, koji je bio dosta uzbuđen, ali i presretan radi pobjede u nevjerovatnoj završnici.

„Čestitao bi svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi, imali smo mnogo padova u igri, konkretno u tri četvrtine nismo bili agresivni, ne znam zbog čega, jedino možda zbog ovolikog broja navijača večeras. Bio nam je sužen roster večeras, dan prije utakmice nam se povrijedio Karalić, a u drugoj četvrtini i Fajković, tako da smo bili hendikepirani. Utakmica je bila stvarno za infarkt, smogli smo snage na kraju da ostvarimo pobjedu i to zahvaljujući ovim fenomenalnim navijačima, kojima se zahvaljujem što su došli u ovolikom broju“, kaže Mujaković.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Zeničani su se vratili s minus 16 razlike, te su pokazali karakter, ali i kvalitete kada je najviše trebalo

„Pokušat ćemo se oporaviti, nadam se da će nam se vratiti ovi povrijeđeni igrači. Vjerujem da ćemo odigrati bolju utakmicu nego večeras, jer smo mislim bolje odigrali u Srebreniku prošle subote, kada smo poraženi nego večeras. Mi smo ekipa koja se zna vratiti nakon vodstva protivnika od 10-15 poena razlike, podigli smo ritam u posljednjoj četvrtini, pogodili smo neke važne šuteve i slavili veliku pobjedu. Nadam se da ćemo narednog vikenda odigrati dobru utakmicu, te uz malo sreće kao i večeras slaviti pobjedu i plasirati se u Premijer ligu“, kazao je Mujaković

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi