Košarkaši Čelika otkrovljenje sezone u A1 ligi
Zeničani sa mladom ekipom pozitivno iznenadili sve ljubitelje košarke u BiH

Odlični rezultati juniorske i seniorske ekipe

Košarkaši Čelika otkrovljenje sezone u A1 ligi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u prošlom kolu A1 lige pobjedom u Travniku osigurali su treće mjesto i nastup u play-offu za plasman u najjači rang takmičenja.

Zeničani su odigrali sjajno dosadašnji dio prvenstva, iako nisu odradili pripreme, te su se skupljali 10-tak dana prije početka prvenstva. Svakako da je to zasluga ljudi u klubu, ali najviše stručnog štaba i igrača, koji su pokazali da se uz minimalna sredstva i uz veliku ljubav prema sportu može napraviti respektabilan rezultat.

Danas je u prostorijama OKK Čelik održana i press konferencija, a povod je sutrašnji polufinalni turnir za juniore, te posljednje kolo regularnog dijela prvenstva A1 lige, kada će Čelik u nedjelju dočekati ekipu Konjica.

„Alfa i omega“ kluba Merima Beba danas se obratila prisutnim medijima, te najavila naredne događaje kada je u pitanju OKK Čelik.

„Sutra naši juniori igraju polufinalni turnir juniorskog prvenstva. Protivnici su ekipe Koš iz Sarajeva, te Konjica. Naši juniori kao prvaci našeg kantona izborili su učešće na ovom turniru, a Upravni odbor KSBiH je odlučio ove sezone da se završnica igra turnirski. Utakmice se igraju u Skenderiji, nadamo se da će naši juniori osvojiti prvo mjesto, te izboriti završnicu prvenstva. Kada su u pitanju seniori u nedjelju od 17. sati dočekujemo Konjic, bez obzira na ishod te utakmice mi ćemo regularni dio prvenstva završiti kao treći“, kazala je Beba.

Trener Armel Mujaković sutra će predvoditi juniorsku ekipu na turniru u Sarajevu, a u nedjelju će sjediti na klupi seniorske ekipe protiv ekipe Konjica.

„Budući da većina juniora trenira sa seniorskom ekipom mi smo se pripremali da će biti Liga mladih kao i prošle sezone, tako da smo se pojačali s dva igrača iz zeničkog Tena, te jednog iz Teslića. Nismo imali vremena da se pripremimo za ovo, samo četiri dana imali smo na raspolaganju, ali nije realno da u jednom danu odigramo jednu za drugom utakmicu. Mi smo doveli ligu, da se čitava godina svede na jedan dan, možeš imati loš dan da izgubiš prvu utakmicu i nema ništa od plasmana u finale. Ipak nadam se da će ovi momci dati sve od sebe, te da pobijedimo prvu utakmicu protiv Koš-a, a Konjic je mislim lošiji od nas“, nada se Mujaković.

Dotakao se trener Zeničana i seniorske utakmice protiv Konjica u nedjelju

„Da nam je neko prije početka sezone ponudio da ostanemo u ligi mi biti to objeručke prihvatili, a evo sada ćemo igrati play off i regularni dio ćemo završiti na trećoj poziciji bez obzira na ishod utakmice u nedjelju. Uz dosta truda, trenera, igrača i kluba napravili smo dobar rezultat. U završnici igramo protiv Radničkog, nadam se da ćemo napraviti iznenađenje i plasirati se u finale play off. Kada je u pitanju utakmica protiv Konjica, idemo na pobjedu, nema nam Bambura, pozvao bi navijače da podrže ovaj mladi tim, te da se pobjedom pripremimo za početak tog play offa“, kazao je Mujaković.

Imran Porča ponajbolji igrač juniorske, te član i seniorskog tima očekuje mnogo u naredna dva dana kada je u pitanju OKK Čelik, te utakmice u juniorskom, odnosno seniorskom uzrastu.

„U subotu igramo taj turnir, Koš je favorit, oni su prošle godine bili drugi, mi smo bili treći. Prošle sezone smo iznenadili sve jer smo završili treći, iako smo igrali sa osam igrača skoro čitavu sezonu radi brojnih povreda. Malo smo se pojačali u juniorskoj selekciji, nadam se da smo sazreli, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u prvoj utakmici, jer to bi nam vjerovatno donijelo plasman na finalni turnir. Kada je u pitanju utakmica u nedjelju za seniore, bez obzira na ishod utakmice protiv Konjica mi smo napravili jedan fantastičan rezultat, koji niko nije očekivao. Imali smo dosta problema, ali ostala je jedna hemija i ljubav prema košarci, te bi pozvao sve simpatizere i navijače kluba da nas podrže u nedjelju“, kazao je Porča.

Anes Podojak, jedan od najvećih talenata košarke u Zenici nada se pobjedama u naredna dva dana

„Bit će nam teško na turniru juniorske selekcije, falit će nam Harun Alić, koji je povrijeđen. Nismo radili dovoljno da bi se uigrali, ali ostavit ćemo srce na terenu i pokušati da pobijedimo, te se plasiramo na završni turnir. Kada je u pitanju utakmica protiv Konjica u nedjelju, nadam se da ćemo se pobjedom oprostiti od ovog regularnog dijela prvenstva“, kazao je Podojak.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kenan Fajković na najbolji način iskoristio je povredu Adija Bambura, te pruža veoma dobre partije u posljednje vrijeme.

„Ja uvijek iskoristim šansu, koliko mi se da, trener mi je dao povjerenje i nadam se da sam ga opravdao. Zadovoljan sam svojim igrama, žao mi je što se Adi povrijedio, a nadam se da sam uspješno nadomjestio njegov izostanak. Kada je u pitanju posljednja utakmica, bitno je da se niko ne povrijedi, te da spremni i zdravi dočekamo play off“, kazao je Fajković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi