Košarkaši Čelika zadovoljni polusezonom u A1 ligi
OKK Čelik u vrhu A1 lige, iako je bilo upitno hoće li se takmičiti ove sezone

Jedva se skupili, a opet u vrhu tabele

Košarkaši Čelika zadovoljni polusezonom u A1 ligi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

OKK Čelik bio je upitan za takmičenje u A1 ligi ove sezone, očajna finansijska situacija u klubu dovela je na razmišljanje rukovodstvo kluba o istupanju iz A1 lige, te prelazak u A2 ligu, gdje su troškovi takmičenja znatno manji. Ipak klub je u zadnji tren počeo sezonu u A1 ligi zahvaljujući trudi i naporu nekoliko entuzijasta na čelu s predsjednikom Goranom Bulajićem, te trenerom Armelom Mujakovićem, koji je s "ulice" skupio ekipu.

Zeničani kolo prije kraja polusezone imaju omjer od šest pobjeda i tri poraza što je zavidan uspjeh, budući da ekipa nije prošla pripreme, te da je sastavljena od domaćih igrača, od kojih je polovica juniora.

Predsjednik kluba obratio se medijima i ukazao na teško stanje u klubu, te ambicijama u ovoj sezoni.

"Mi smo se jedva sastali pred početak sezone, nismo faktički ni znali hoćemo li se takmičiti. Analizirali smo da igranje u A2 ligi nanosi samo štetu našem klubu, to se pokazalo kao dobar potez, nekako smo se skrpili i krenuli sa sezonom u A1 ligi. Treneru i igračima skidam kapu, oni stvarno igraju iz ljubavi, daju maksimum, oslonili smo se na mlađe igrače, ali ovo ne može dugo trajati. Kad vidim na terenu igrače, te trenere u svim selekcijama, mi iz kluba nemamo pravo da pognemo glavu, jer oni stvarno daju i više od svog maksimuma. Bez priprema smo počeli sezonu, ali evo nalazimo se u vrhu i izvukli smo maksimum iz ove ekipe. Najveća zasluga je svakako trenera i igrača za to. Cilj nije ulazak u najviši rang, radi financijskih problema, nama je cilj afirmacija ovih mladih igrača i eventualno ulazak u taj play-off, odnosno među četiri ekipe" istakao je predsjednik kluba Goran Bulajić.

Trener ekipe Armel Mujaković, kao i prošle sezone ima na raspolaganju veoma mladu ekipu s par iskusnijih domaćih igrača.

"Pred početak sezone napustilo nas je osam igrača u novu sezonu ušli smo sa skoro drugim timom, vratili smo domaće igrače, nekoliko iskusnijih i par juniora koji bi stasali uz Avdibegovića i Gaka. Mladim igračima će ova liga svakako će dobro doći, ekipa nam je sastavljena od domaćih igrača,da nam je neko prije početka sezone dao da ostanemo u ligi mi bi prihvatili to. Bez priprema, ali uz naknadno dosta rada i truda evo sada smo u vrhu tabele, iako smo mogli možda i bolje. Zadovoljan sam polusezonom, imali smo dosta problema u toku sezone, ne znam kako ćemo dalje. Nama ne trebaju igrači sa strane, imamo neke naše igrače iz Zenice, koji su nam se ponudili, a sada igraju u drugim klubovima. Dobro bi bilo da završimo među četiri ekipe, radi ovih mladih igrača da imaju još koju utakmicu više u svojim nogama. Zahvalio bi se za kraj treneru Kaknja, Josipu Pandži, koji nam izlazi u susret sa Ernesom Mešinovićem, koji igra na dvojnu registraciju", kazao je Mujaković.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Jedan od najboljih košarkaša Muhamed Gak zadovoljan je polusezonom i svojim igrama

"Treće mjesto je rezultat rada, želje i motiva nas igrača, mi ćemo pozitivnim i sportskim inatom pokušat ćemo da stignemo do cilja. Uz mala novčana sredstva vjerujem da možemo do cilja, mladi igrači dobro napreduju. To se vidi na treninzima i na utakmicama, mi stariji smo tu da ih usmjerimo i da stasaju uz nas. Atmosfera u ekipi je zaista sjajna, imamo fenomenalnog trenera i kapitena, nadam se da će i drugi stati uz nas u nastavku sezone. Ova A1 liga je napravljena za razvoj mladih igrača uz par iskusnijih košarkaša, naše treće mjesto je zavidan rezultat, jer ima mnogo ekipa koje više ulažu od nas. Nadam se do kraja sezone da ćemo biti među četiri ekipe, vjerujem da uskoro možemo opet gledati punu Arenu ili puno Bilmišće"istakao je Gak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi