Bh. košarkašice saznale raspored kvalifikacionih mečeva: Borbu za SP otvaramo protiv Bjelorusije

Kvalifikacioni utrnir u Osaki

Bh. košarkašice saznale raspored kvalifikacionih mečeva: Borbu za SP otvaramo protiv Bjelorusije

H. Zilić

Žensku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine idućeg mjeseca u japanskoj Osaki očekuje kvalifikacioni turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo, a izabranice Gorana Loje pokušat će izbori historijski plasman na Mundobasket.

Podsjetimo, naše Zmajice se nalaze u grupi sa selekcijama Japana, Kanade i Bjelorusije, a FIBA je odredila termine utakmica.

Reprezentacija BiH u prvom kolu 10. februara igrat će protiv Bjelorusije od 16 sati po lokalnom vremenu (8 ujutro po našem vremenu). Dva dana kasnije Zmajice će odmjeriti snage sa Kanadom (15 sati po lokalnom, 7 ujutro po našem), a protiv domaće selekcije igrat će 13. februara (18 sati, 9 ujutro po našem).

Plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se igra u Australiji tokom septembra, osigurat će tri najbolje plasirane ekipe.

Raspored utakmica kvalifikacionog turnira u Osaki:

10.februar:

Oglasi

BiH – Bjelorusija

Japan – Kanada

12.februar:

Kanada – BiH

Bjelorusija – Japan

13.februar:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Kanada – Bjelorusija

BiH – Japan

Top Komentari

realista1982
Valjda ce Jones biti odmorna...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi