Košarkašice Čelika nadaju se trijumfu protiv Mladog Krajišnika
Zeničanke očekuju pobjedu protiv ekipe Mladog Krajišnika

Jedan od derbija 4.kola Lige 12 za košarkašice

Košarkašice Čelika nadaju se trijumfu protiv Mladog Krajišnika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika u subotu će u zeničkoj Areni  u okviru 4. kola Lige 12 dočekati tim Mladog Krajišnika iz Banja Luke. Domaće košarkašice trenutno su na omjeru 1-1, dok su gošće na omjeru 2-1, te se očekuje jedan zanimljiv duel između starih rivala.

Danas je održana i press konferencija zeničkog kluba uoči ove utakmice, na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Armel Mujaković, te košarkašica Amna Isaković.

Strateg kluba iz Zenice respektuje gošće, ali vjeruju da će u subotu ostvariti drugu pobjedu u sezoni

"Mladi Krajišnik je veoma mlada i poletna ekipa, sa dobrim trenerom Dragom Karalićem. Vidjeli smo koje su njihove glavne igračice, a to su Guska i Simić. Pokušat ćemo da zatvorimo njihove glavne igračice, mada unutar ekipe imamo problema, Džejlana Inđić ima povredu koljena, a Adna Omerdić je operisala zub. Nadam se da će biti spremna za utakmicu. Ne tražimo nikakav alibi, mi ove sezone nemamo rezultatski imperativ, pokušat ćemo kao i prošle sezone da afirmišemo što više naših mladih igračica, ali vjerujem da se možemo uključiti i u borbu za to četvrto mjesto koje vodi u doigravanje", kazao je Mujaković.

Amna Isaković propustila je prošlu sezonu zbog povrede, a nakon oporavka i povratka u ekipu vjeruje u svoj tim i očekuje pobjedu u subotu

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Ekipa jako dobro radi, svakodnevno napredujemo. Nadamo se da ćemo pokazati svoju dobru volju, da ostvarimo dobar rezultat i da nam se neće ponoviti prošlo kolo, odnosno da ćemo malo jače igrati. Nikoga ne podcjenjujemo i izaćemo na teren, boriti se, dati sve od sebe da se predstavimo u što boljem svjetlu te da slavimo u subotu", kazala je Isaković.

Utakmica između ŽKK Čelik BH Telecom i ŽKK Mladi Krajišnik igra se u subotu u zeničkoj Areni s početkom od 17:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi