KŽK Čelik predstavlja Zenicu naredne sezone u društvu najboljih bh. klubova
Zenica će naredne sezone imati jednog predstavnika u najjačem rangu takmičenja, nakon što je tim Jumpera odsutao od nastupa u najvišem rangu

KK Jumper odustao od nastupa u najvišem rangu

KŽK Čelik predstavlja Zenicu naredne sezone u društvu najboljih bh. klubova

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Još nije zvanično poznat datum početka košarkaških prvenstava u BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji, iako je u utorak održan žrijeb parova.

Kada je u pitanju ženska liga, u odnosnu na prošlu sezonu sudjelovat će 11 ekipa. Podsjetimo prošle sezone u ligi je nastupalo 13 ekipa.

Naredne sezone u najvišem rangu ovog takmičenja neće nastupati ekipa Jumpera iz nepoznatih razloga. Zeničanke će igrati u A1 ligi, a najbolje košarkašice iz ovog kluba prešle su u KŽK Čelik, koji će predstavljati Zenicu naredne sezone u najvišem rangu takmičenja.

Zanimljivo da se na spisku selektora Gorana Loje za novembarske kvalifikacije našle četiri igračice koje su nastupale ili nastupaju za Čelik. Matea Tavić je standardna u reprezentaciji, a trenutno brani boje Kelterna u Njemačkoj, Sara Heljić  je član Vasasa iz Mađarske, dok je dojučarašnji kapiten Čelika, Nedžla Kovačević potpisala za špansku Paternu. Ajla Selimović iz Čelika preuzela je kapitensku traku kluba i ona se s obzirom na igre iz prošle sezone zasluženo našla na ovom spisku selektora naše reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Sigurno da se naredne sezone očekuje veoma zanimljivo prvenstvo, gdje će glavnu bitku za vrh voditi ekipe Banovića, Orlova, Fenika, Čelika i Play-Offa.

Titulu prvaka branit će ekipa banjalučkih Orlova, koja je prošle sezone u finalu doigravanja bila bolja od gradskog rivala Feniksa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi