Košarkašice Čelika savladale Željezničar i upisale prvu pobjedu u sezoni
Anida Ćorović večeras je bila nezadrživa za gostujuće košarkašice, koje nisu našle načina da zaustave najbolju igračicu Čelika

Premijer liga u košarci, 4. kolo

Košarkašice Čelika savladale Željezničar i upisale prvu pobjedu u sezoni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u okviru 4.kola Premijer lige u zeničkoj Areni pobijedili su sarajevski Željezničar 73:51.

Zeničanke su prije ovog kola imale omjer od dva poraza iz dvije utakmice, dok su gošće iz Željezničara u Zenicu došle s omjerom od tri poraza u tri odigrane utakmice.

Od početka utakmice mlade košarkašice Čelika su vodile, te iz minute u minutu povećavale svoje vodstvo. Nakon prve četvrtine rezultat je glasio nevjerovatnih 28:2 za ekipu Čelika. U drugoj četvrtini ekipa Željezničara se probudila, te je zaigrala mnogo bolje. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 44:20 za Zeničanke.

U trećoj četvrtini domaće igračice čuvale su visoku prednost, dok su gošće odigrale na nivou druge četvrtine, ali nisu mogle da smanje rezultat ispod 15-tak razlike za domaći sastav. U posljednjih 10. minuta utakmice ušlo se pri rezultatu 62:39 za KŽK Čelik.

U posljednjoj četvrtini sve igračice i jedne i druge ekipe dobile su prilike za igru jer je pobjednik već bio riješen. Na kraju je završeno 73:51 (28:2, 16:18, 18:19, 11:12) za Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ekipu Čelika do uvjerljive pobjede predvodila je Anida Ćorović s 23 poena i devet asistencija, Sedina Halimić je dodala 14, dok su Ajla Selimović i Amina Ćehajić dodale po 11 poena. U redovima Željezničara Meliha Kikanović je imala 18 poena i devet skokova, dok je Iman Peljto dodala 12 poena.

Košarkašicama Čelika današnja pobjeda je bila prva u povratničkoj sezoni u društvu najboljih košarkašica, te su sada na omjeru od jedne pobjede i dva poraza, dok je ekipa Željezničara bez pobjede nakon četiri odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi