Šišić: Ako zaustavimo Kahrić i Gligović, možemo se nadati pobjedi
Šišić se prihvatio teškog zadatka sa najmlađom ekipom u historiji kluba da pokuša izboriti opstanak u ligi, te afirmiše nekoliko mladih košarkašica

KŽK Čelik dočekuje ŽKK Mladi Krajišnik

Šišić: Ako zaustavimo Kahrić i Gligović, možemo se nadati pobjedi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Utakmicama šestog kola narednog vikenda nastavlja se takmičenje u košarkaškom prvenstvu BIH za žene.

Nakon tijesnog poraza u Tuzli od Jedinstva , košarkašice Čelika novu pobjedu tražit će na domaćem parketu. U goste im u subotu stiže ekipa Mladog Krajišnika iz Banja Luke, koja se trenutno nalazi na četvrtom mjestu.

„U Tuzli smo odigrali dobro ,ali u finišu susreta kod 59:58 za Jedinstvo, propustili smo šansu da utakmicu riješimo u svoju korist. Tuzlanke su iskoristile domaći teren i naše neiskustvo, te upisale su pobjedu. Treba nam vremena da izgradimo svoju igru, ali smo pokazali da napredujemo iz utakmice u utakmicu. U goste nam stiže Mladi Krajišnik koji je u prošlom kolu poražen kod kuće od Play offa. Ako uspijemo zatvoriti njihove dvije najbolje igračice Kahrić i Gligović, možemo do pobjede“, izjavio je trener zeničkih košarkašica Almir Šišić.

Prema najavama stručnog štaba ekipa Čelika će biti kompletna u subotnjem meču. Susret Čelik-Mladi Krajišnik igra se u subotu 15. decembra od 16:00 sati u Areni Zenica, ekipa Čelika u četiri odigrana kola ima omjer od jedne pobjede i tri poraza, dok je Mladi Krajišnik na omjeru od tri pobjede i dva poraza u pet odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi