Košarkašice Čelika sutra u Areni u derbiju kola dočekuju tim Orlova
Zenički klub uz domaći kadar postiže veoma dobre rezultate u svim kategorijama

Zenički klub i ove sezone sa mladim snagama

Košarkašice Čelika sutra u Areni u derbiju kola dočekuju tim Orlova

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaški ženski klub Čelik BH Telecom jedan je od najuspješnijih klubova u našoj zemlji. Višestruke osvajačice prvenstva i Kupa BiH posljednjih godina su se posvetili razvoju mladih igračica, te domaćem kadru od kojih je sastavljena i seniorska ekipa. U ovoj sezoni trenutno su na omjeru četiri pobjede i dva poraza u sedam odigranih utakmica, te se nalaze u vrhu tabele.

Uoči sutrašnjeg derbija 8. Kola Lige 12 prvenstva BiH za košarkašice, danas je u zeničkoj Areni organizovana i press konferencija kluba iz Zenice, na kojoj su se osim najave sutrašnjeg duela iz kluba zahvalili svim sponzorima i medijskim prijateljima, koji su dugo već uz klub, te su im uručene i zahvalnice za njihovo praćenje i izvještavanje kada je u pitanju ovaj klub.

Na press konferenciji prisutnima su se obratili: Senaida Tabić predsjednica kluba, Armel Mujaković šef struke, te igračica Zerina Kadić.

Predsjednica kluba je istakla da je iza njih uspješna godina, te se zahvalila svim prijateljima i sponzorima kluba

„Zahvaljujem se medijima koji prate naš klub i stvarno su nam veliki vjetar u leđa i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Iza nas je 100-tinjak utakmica u svim starosnim uzrastima, te da smo zaista klub koji je aktivan sa svim selekcijama. U proteklom periodu iznjedrili smo nekoliko košarkašica koje su došle i do reprezentacije, te dostojno prezentuju naš klub i pokazuju da smo na pravom putu, te da radimo dobar posao. Nadam se da će naredna godina biti još uspješnija, te da ćemo nastaviti našu uspješnu saradnju“, kazala je Tabić.

Šef stručnog štaba Armel Mujaković najavio je sutrašnji duel protiv veoma jake ekipe Orlova

„Nakon pobjede u Tuzli protiv Jedinstva i igre kojom nismo zadovoljni i mislimo da to može mnogo bolje sutra dočekujemo ekipu Orlova koja se nalazi na vrhu tabele. Ekipa Orlova je veoma kvalitetna, njihov glavni pokretač odnosno mozak tima je Marina Ristić, te se nadamo da ćemo zaustaviti nju, kao i ostale košarkašice i slaviti pobjedu. Moramo biti bolji nego u Tuzli, smanjiti broj izgubljenih lopti, radili smo na tim nekim stvarima u ovoj sedmici, nadam se da će sutra to biti mnogo bolje. Pozvao bi navijače da nas podrže sutra u velikom broju ovu mladu ekipu i budu nam vjetar u leđa. Zadovoljni smo trenutnim rezultatima, ali imamo još nekih tehničkih grešaka, koje nastojimo ispraviti i vjerujemo da ova ekipa još ima prostora za napredak“, istakao je Mujaković.

Jedna od igračica koja je bitna za igru Čelika je i Zerina Kadić, koja svoju igru iz utakmice u utakmicu podiže na veći nivo

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

„Mislim da smo se dobro pripremili za sutrašnju utakmicu, te da ova mlada ekipa može pružiti dobar otpor Orlovima. Mislim da greške koje smo imali u prethodnim utakmicama da ćemo sutra popraviti i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Liga je veoma dobra i kvalitetna, ima dosta ekipa koje forsiraju mlade igračice i stvarno je liga za mlade igračice veoma dobra, a kada je u pitanju Čelik mislim da za neke veće ambicije treba gledati malo šire“, kazala je Kadić.

Utakmica između Čelika i Orlova igra se sutra u zeničkoj Areni od 18:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi