Košarkašice Čelika u Areni bolje od Mladog Krajišnika
Ahmić je i večeras pokazala da nije slučajno na spisku selektora Gorana Loje, sjajnom igrom pod košem uz Isakovićku bila je ključ pobjede Zeničanki nad veoma kvalitetnim rivalom iz Banja Luke

Liga 12 za košarkašice, 4.kolo

Košarkašice Čelika u Areni bolje od Mladog Krajišnika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 4. kola Lige 12 za košarkašice dočekale tim Mladog Krajišnika, te u zanimljivom meču slavile pobjedu rezultatom 75:65.

Zeničanke su prije ove utakmice bile na omjeru od 1-1 u dvije odigrane utakmice, dok su gošće iz Banja Luke u Zenicu došle s omjerom 2-1. U prvoj četvrtini dosta grešaka, posebno domaćih košarkašica, što su gošće koristile, te prvu četvrtinu riješile u svoju korist rezultatom 14:21. U drugoj četvrtini bolja igra domaćih košarkašica, ali se na poluvrijeme otišlo ipak s prednošću gostiju rezultatom 30:33.

Na poluvremenu očito da je trener domaće ekipe Armel Mujaković imao mnogo toga da zamjeri svojim košarkašicama, koje su u trećoj četvrtini odigrale sjajno, kako u napadu tako i u odbrani. To se odrazilo i na rezultat tako da je na kraju treće četvrtine na semaforu bilo 54:47 za Čelik. U posljednjoj četvrtini izabranice Drage Karalića pokušale su da ponovo dođu u rezultatski egal, ali domaće košarkašice im to nisu dopuštale, te su stalno održavale prednost od sedam do 10 poena razlike. Na kraju je završeno pobjedom Zeničanki konačnim rezultatom 75:65 (14:21, 16:12, 24:14, 21:18)

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkom sastavu, Amna Isaković se nakon teške povrede vratila ove sezone u ekipu Čelika, te će s razlogom biti veliko pojačanje, večeras je ubacila 22 poena uz 10 skokova, sjajna je bila i reprezentativka u redovima domaće ekipe Almedina Ahmić sa 17 poena i 11 skokova. U redovima ekipe Mladog Krajišnika, bolje od ostalih bile su Jana Guska sa 18 poena, te Anđela Slijepčević sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Čelik je nakon večerašnje pobjede na omjeru 2-1 nakon tri odigrana meča. dok je ekipa Mladog Krajišnika na omjeru 2-2 nakon četiri odigrane utakmice.

Top Komentari

Bellatrix
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi