Derbi kola bivših šampiona BiH u zeničkoj Areni
Zeničanke pobjedu u Mostaru u prvom kolu žele potvrditi dobrom igrom i pobjedom protiv Banovića u Zenici

KŽK Čelik dočekuje ŽKK Banovići

Derbi kola bivših šampiona BiH u zeničkoj Areni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika BH Telecom, koje su u prvom kolu Lige 12 Prvenstva Bosne i Hercegovine slavile u gostima kod mostarskog Zrinjskog (78:73), u subotu će na svom terenu u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" ugostiti Banoviće.

Pomoćnica trenera Armela Mujkanovića, povratnica u stručni štab Aida Kalušić, jučer je na pres-konferenciji napomenula je da pogotovo zbog ovogodišnjeg odlaska Ajle Selimović u Španiju, imaju “vrlo mlad tim i igračice bez velikog iskustva u seniorskoj košarci”.

"Ovo su djevojke koje su stvarno željne rada, koje se trude i koje su pored svih obaveza u školi i na fakultetu redovne na treninzima i koje, zajedno s nama, žele da nešto stvaraju. Baš zbog toga mislim da svi u klubu, pogotovo treneri, moramo da imamo dosta strpljenja kada su u pitanju ove djevojke. Mislim da, vremenom, sa ovom ekipom možemo da zajedno još i sa Arduanom Delić, koja je operisala križne ligamente koljena, kada se vrati naredne godine, da se vratimo i u sami vrh ženske košarke i da pravimo prave stvari. Postoji ogroman prostor za napredak, ali nas krasi zajedništvo, timski duh te lijepa energija i atmosfera, a što je i razlog prošlosedmične pobjede u Mostaru. Pored svih grešaka i oscilacija u igri, djevojke su uspjele da preokrenu rezultat i da slavimo i da osvojimo prvu i vrlo bitnu utakmicu na početku sezone" ističe Kalušić.


Potom se dotakla i sutrašnjeg protivnika, višestrukog prvaka BiH.

"U subotu protiv Banovića, dočekujemo jednu odličnu ekipu, koju čine igračice koje su spoj kvaliteta, iskustva i mladosti. Njih predvodi odlična Milica Dragičević, 16- godišnja košarkašica na bekovskoj poziciji, koja je na širem spisku seniorske reprezentacije BiH. Imaju jednu kvalitetnu Amerikanku na poziciji organizatora, uz sestre Ikanović i Maju Rahmanović, mislim da su veoma respektabilne ove godine. Igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice, te mislimo da se s razlogom možemo nadati pobjedi u ovom meču" istakla je Kalušić.

Reprezentativka BiH i kapitenica tima Almedina Ahmić istakla je kako joj predstavlja veliku čast i odgovornost što ću ove sezone biti kapitenica KK Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Nadam se da ćemo u ovoj sezoni ostvariti dobre rezultate i da ćemo svi zajedno, kao ekipa, da napredujemo. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat u subotu i pozivam publiku da nam bude “šesti igrač, siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da ćemo upisati i drugu pobjedu u sezoni", poručila je Ahmić.

Banovićanke su u 1. kolu na svom terenu slavile uvjerljivu pobjedu protiv Feniksa rezultatom 102:49. Utakmica između Čelika i Banovića igra se sutra (subota) u zeničkoj Areni od 20:00 sati.

Top Komentari

King_Kenny
...dobra ova kokica u sredini.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi