Košarkašice Čelika u Areni bez problema savladale Rudar Sport
Nedžla Kovačević i večeras je pokazala zašto je uz Anidu Ćorović najveća uzdanica Čelika i ove sezone

Premijer liga u košarci, 8.kolo

Košarkašice Čelika u Areni bez problema savladale Rudar Sport

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni na "C" terenu u okviru 8.kola košarkaške lige savladale ekipu Rudar Sport iz Ugljevika rezultatom 87:40.

Zeničanke su u ovaj duel ušle kao favoritkinje budući da su prije ovog meča bile na omjeru od pet pobjeda i dva poraza, dok su gošće iz Ugljevika bili na omjeru od jedne pobjede i sedam poraza. Domaća trenerica Aida Kalušić za ovu utakmicu nije mogla računati na veću minutažu svoje najbolje igračice Anide Ćorović, koja je bolesna, ali je ipak došla na utakmicu da podrži saigračice.

Zeničanke su u prvoj četvrtini pokazale da su trenutno bolja ekipa protiv gošći, koje imaju znatno manji roster igračica nego domaće. Nakon prvih 10. minuta utakmice na semaforu je bilo 23:12 za košarkašice Čelika. U drugoj četvrtini gošće su odigrale malo bolju odbranu, ali nisu uspjele da smanje koš razliku ispod 10 poena razlike. Na kraju drugog perioda na semaforu je bilo 38:24.

U trećem i četvrtom periodu nije se mnogo toga promijenilo u igri, jer je evidentna bila razlika u kvaliteti, ali večerašnja utakmica bila je prilika i da igračice s klupe dobiju veću minutažu kako u ekipi Čelika, tako i timu Rudar Sporta. Na kraju utakmice bilo je 87:40 (23:12, 15:12, 27:11, 22:5) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Ajla Selimović je postigla 21 poen, Nedžla Kovačević je dodala 19, dok je Amila Husejnović upisala 15 poena. U poraženoj ekipi Jovana Radovanović je upisala 12 poena.

Zeničanke su nakon ovog kola na omjeru od šest pobjeda i dva poraza, te su na trećoj poziciji iza Banovića i Orlova. S druge strane ekipa Rudar Sport iz Ugljevika ostala je na jednoj pobjedi uz sedam poraza ove sezone sigurno da im slijedi grčevita borba za opstanak zajedno s ekipama Slobode i Igmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi