Jedinstvo bez milosti prema Rudaru Sport!
Tuzlanke deklasirale gošće iz Ugljevika

4. kolo Premijer lige BiH za košarkašice

Jedinstvo bez milosti prema Rudaru Sport!

E. Dindić, foto: E. Dindić

Tuzlanke su prosto demontirale nemoćne gošće iz komšiluka.

Četvrto kolo Premijer lige BiH za košarašice u Velikom Mejdanu nam je donijelo igru mačke i miša Jedinstva i Rudara Sport.

Tuzlanski sastav je pružio jednu od najboljih partija ove sezone i sasvim zasluženo slavio trijumf 86:40 (23:09, 20:08, 26:12, 17:11). Već od prve minute bilo je jasno da gošće iz Ugljevika nemaju šta da traže u gradu soli. Teško su prevodile loptu na protivničku polovinu, pravile dosta grešaka, gubile lopte, a sve to su Tuzlanke lako kažnjavale. 

Rešetale su obruč Ugljevičanki iz brzih kontri, a kada se tome pridoda i veliki broj pogođenih trojki, jasno je da gošće nisu mogle izbjeći debakl.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Žaklina Milošević sa 27 i Naida Ruščuklić sa 19 postignutih poena bile su nezaustavljive za Rudar Sport. U redovima poražene momčadi jedina raspoložena igračica bila je Jelena Stošić sa 24 postignuta poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi