Košarkašice Čelika u ponedjeljak dočekuju tim Banovića
Zeničanke u ovoj sezoni imaju cilj da izbore opstanak u društvu najboljih bh.klubova

Zeničanke svjesne kvaliteta gošći

Košarkašice Čelika u ponedjeljak dočekuju tim Banovića

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Utakmicama 8. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u košarkaškoj ligi BIH za žene.

Posljednju utakmicu košarkašice Čelika su odigrale prije mjesec dana protiv Trebinja 03. Od tada su vrlo malo trenirale, a jedan od razloga bila je što je dvorana bila zauzeta, ali i finansijska situacija u klubu.

Šef struke Almir Šišić ističe da ima mnogo problema u ekipi, a jedan od najvećih je i povreda najbolje igračice kluba, koja je izgubljena za ostatak sezone.

„Planirali smo da uradimo pripreme za drugi sezone. Zbog nedostatka finansija nismo mogli putovati na turnire u Novi Sad i Beograd. Počeli smo s trenažnim procesom 3. januara, i trenirali tri dana. Nakon toga skoro sedam dana nismo bili u mogućnosti da treniramo zbog zauzetosti Arene. Naš dodatni problem je povreda najbolje igračice, Nedžle Kovačević, koja neće biti spremna ni za drugi dio sezone, tako da smo prilično desetkovani kada je u pitanju igrački kadar. Bez obzira na sve borit ćemo se koliko možemo i pokušat ćemo ostvariti naš cilj“, kazao je Šišić.

U ponedjeljak u Zenicu stiže najbolja ekipa u BiH, koja je i ove sezone neprikosnovena u ligi

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Oni imaju šest pobjeda u šest utakmica, dok smo mi na omjeru od dvije pobjede i četiri poraza. I pored niza problema koji imamo, nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor ekipi Banovića, te da ćemo uzdignute glave napustiti dvoranu. Gošće su najbolja ekipa u ligi i to nema nikakve sumnje", kazao je Šišić.

Utakmica između ekipa Čelika i RMU Banovići se igra 21. januara u 18:00 sati na „C“ terenu Arene „Husejin Smajlović“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi