Kralj sam protiv svih, Indianapolis neosvojiva tvrđava za Bullse

James bio blizu triple-doublea, Cavsi do 14. pobjede zaredom

Kralj sam protiv svih, Indianapolis neosvojiva tvrđava za Bullse

E. Ganibegović

U prvoj utakmici večerašnjeg programa NBA lige, Cavsi su na domaćem parketu stigli do svoje 14. vezane pobjede, a sada su nastradali košarkaši Sacramento Kingsa.

Gosti su nešto bolje otvorili utakmici, pa su tako nakon 12 minuta igre imali prednost od tri poena razlike. U drugoj dionici uvodne minute su pripale Cavsima, koji su držali egal, međutim poslije su se razigrali Kingsi, koji su tako na odmor otišli s vodstvom od devet poena razlike, 48:57.

Na početku treće četvrtine Kingsi stižu do plus 14, ali nakon toga domaći sastav počinje igrati bolju košarku, pa do kraja dionice smanjuje svoj zaostatak na pet poena razlike.

James i društvo u zadnjih 12 minuta igraju sjajno, te uz veliki napor stižu do preokreta i na kraju dolaze do svoje 13. pobjede zaredom.

Opet je sjajnu utakmici odigrao Lebron James. Brojao je Kralj do 32, a tome je dodao 11 skokova i devet asistencija, a na drugoj strani je Zach Randolph također upisao double-double s 18 poena i 1o skokova.

Druga utakmica večeri odigrana je između Indiane i Chicaga, u kojoj je domaći sastav slavio u Indianapolisu s 98:96.

Prvo poluvrijeme je pripalo gostima, međutim u drugom dijelu Indiana igra odlično i stiže do nove pobjede.

Victor Oladio je blistao za domaćine s 27 postignutih poena, dok je za Bullse dobar bio Kris Dunn, koji je zabio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi